Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Naše letošní diplomy a medaile

Letošní školní rok byl pro žáky ZŠ Bratrství Čechů a Slováků velmi úspěšný. Zúčastnili se okresních i krajských kol různých soutěží a olympiád. O tom, že byli výborně připraveni, svědčí jejich umístění na předních místech výsledkových listin.


Vynikajících výsledků dosáhl Petr Kašpárek, který zvítězil v okresním kole matematické olympiády, zvítězil také v okresním i krajském kole soutěže dětí a mládeže v programování, obsadil 2. místo v okresním kole olympiády v anglickém jazyce a okresním kole Pythagoriády a 3. místo v okresním kole zeměpisné olympiády. Zúčastnil se také krajského kola logické olympiády, kde rozhodně neudělal ostudu a v konkurenci 1 369 žáků skončil na 18. místě (pokud bychom porovnávali pouze žáky základních škola, byl by na 4. místě).


Příprava žáků se zúročila v okresních kolech dějepisných olympiád, kde zvítězil Ondřej Ševčík a vybojoval si postup do krajského kola. Do první desítky se vešla i Kateřina Bučková se svým 8. místem. Okresní kolo biologické olympiády vyhrál Tadeáš Sladký a postupuje do krajského kola, 4. místo získala Kristýna Čápová. V okresním kole Pythagoriády byli úspěšnými řešiteli Veronika Nováková a František Matuška
Zájem o přírodopis prokázalo i družstvo starších žáků ve složení Tadeáš Sladký, Petr Volek a Tomáš Hlobil svým 2. místem v regionálním kole a postupem do krajského kola přírodovědné soutěže Poznej a chraň.
V regionální soutěži v manuálních a počítačových dovednostech obsadil tým našich žáků z řad deváťáků posílených o Petra Kašpárka 3. místo.


Naše škola je pořadatelem okresního kola zeměpisné olympiády, kde naši žáci dosahují umístění v první desítce, někteří s postupem do krajského kola. Letos se kromě Petra Kašpárka do první desítky dostal také svým 2. místem Tadeáš Sladký, který v krajském kole obsadil 8. místo, a také Ondřej Červinka s 5. místem v okresním kole.
O vysoké úrovni malých zpěváků svědčí  umístění na stupních vítězů v okresním kole soutěže O hostýnskou píšťaličku – 1. místo získali Jakub Neradil a Hana Koblihová, 2. místo Filip Navrátil a 3. místo Sarai Mošťková, ta se na stejném místě umístila i v soutěži Kostelecký slavíček.

Mladí novináři, kteří pod vedením paní učitelky Jasny Mikeškové tvoří školní časopis Click, obsadili v krajské soutěži školních časopisů 2. místo.


Ve sportu jsme slavili úspěchy ve všech soutěžích, kterých jsme se zúčastnili – družstvo starších žáků zvítězilo v okresním kole ve volejbalu a v téže soutěži bylo v krajském kole na 4. místě, v okresním kole v přespolním běhu družstvo starších žáků obsadilo 2. místo s postupem do krajského kola, kde skončili na místě 4. I ostatní družstva žáků a žákyň bojovala – umístila se dvakrát na 4. a jednou na 5. místě. Velmi úspěšně reprezentovaly školu mladší žačky v okresním kole atletického čtyřboje, kde ve velké konkurenci sportovních tříd  z Kroměříže dokázaly zvítězit a postupují do krajského kola. V téže soutěži se na bedně, a to konkrétně na 3. místě, umístila i družstva starších i mladších žáků a starších žaček. Na stupních vítězů skončilo i družstvo mladších žaček se svým 2. místem a starších žáků s 3. místem v Poháru rozhlasu. V okresním kole ve šplhu naše starší žákyně vybojovaly 2. místo a Natálie Čačalová v soutěži jednotlivců stříbrnou medaili.


Radost nám udělali nejmladší fotbalisté, kteří po vítězství v okrskovém a okresním kole postoupili do krajského finále Mc Donald´s Cup. Také žáci 2. A třídy pod vedením paní učitelky Pagáčové zažili úspěch – zvítězili v Podhostýnské lize v miniházené a využili tak možnosti zúčastnit se krajského turnaje ve Zlíně.


Jak je zřejmé z předchozího výčtu úspěchů, žáci naší školy se účastní soutěží ve všech rozmanitých odvětvích. Talentovaní žáci mají možnost své nadání rozvíjet nejen přípravou na soutěže, ale i zapojením do projektů, kterých se naše škola účastní, a to ve školním, okresním, ale i celorepublikovém měřítku, jako např. projekt Ekoškola, Naši sousedé, Mezinárodní bezpečná škola aj. To vše by nebylo možné bez obětavého přístupu vyučujících, kteří žáky na soutěže systematicky připravují a podporují nadání žáků ve všech oblastech jejich zájmů.


Pro všechny žáky škola nabízí široký výběr volitelných nepovinných předmětů a kroužků různého zaměření, možnost využívání studovny, učeben výpočetní techniky i obou tělocvičen o přestávkách, takže způsob seberealizace si může vybrat každý žák.


Mgr. Jitka Vašalovská
ZŠ Bratrství Čechů a Slováků



Design By Macik