Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Červen je měsícem červenání plodů – třešní, jahod, višní či rybízu. Věděli jste, že kdysi se červená barva získávala z larev hmyzu jménem červec? Bylo potřeba nasbírat jich hodně, aby vzniklo dostatečné množství barviva, které bylo velmi ceněné. Hlavní sezona sběru červců byla právě v červnu – takže je možné, že kořeny názvu měsíce červen můžeme hledat třeba právě tady.
My vám v tomto krásném měsíci předkládáme výběr z nových knih, které najdete ve fondu naší knihovny.

Beletrie
Braunová, P.: Klub radostí dnešního dne. Psychothriller se zaobírá žhavým tématem sociálních sítí, které dramaticky ovlivňují mezilidské vztahy.
Genova, L.: Pořád jsem to já. Strhující příběh profesorky psychologie, jež kvůli nevyléčitelné nemoci postupně ztrácí paměť a vzpomínky. Přesto ale zjišťuje, že jí každý nový den přináší nečekané naplnění i lásku.
Hamplová, L.: Jak přežít manželství. Kniha fejetonů od dvou poněkud neortodoxních manželů, kteří se nebojí žádného partnerského tabu.
Läckberg, C.: Krotitel. Když se narodí zlo, kolika osudů se dotkne? Nový román od královny severské detektivky.
Sklář, R.: Vila na Sadové. Skvěle namíchaný koktejl napětí, literární fikce, historických událostí a skutečných postav protektorátní Ostravy.

Naučná literatura
Glaserová, S.: Kdopak by se šmejdů bál? Kniha nejen odhaluje praktiky podvodných firem a radí, jak je předvídat a nenaletět na ně, ale také ukazuje, že možnosti obrany existují a že „obyčejní“ lidé mají šanci domoci se spravedlnosti, ačkoli k ní někdy vede trnitá cesta.
Grylls, B.: Vzhůru. Autor jako nejmladší Brit v dějinách popisuje ve svém dokumentárním románu napínavý výstup na nejvyšší horu světa Mount Everest.
Hroník, F.: Jak najít zaměstnání. Kniha je průvodcem pro každého, kdo ztratil práci. Ve dvanácti kapitolách budeme krok za krokem hledat nové zaměstnání.
Nicholl, K: Kate. Budoucí královna. Kniha z pera zkušené autorky, která se britskou královskou rodinou zabývá řadu let, přináší mnoho zajímavých detailů i postřehů ze zákulisí.
Prasad, K. N.: Vyhrajte boj s cukrovkou. Nejaktuálnější a nejúplnější kniha o pozitivních účincích mikronutrientů při léčbě a prevenci diabetu.
Rufin, J. Ch.: Nesmrtelná túra do Compostely. Cesta do španělského Santiaga de Compostela je jednou z nejslavnějších poutí Evropy. Svoje zážitky z ní popsal francouzský lékař v tomto moderním cestopisu.

Knihy pro děti
Brezina, T.: Případ pro tebe a Klub tygrů – Tajemství tříbarevné kočky. Partě detektivů tentokrát zkříží cestu tříbarevná kočka, která je přivede na stopu tajemného dědictví. A tak se musí pustit do pátrání, nezbývá totiž moc času…
Lucci, M.: Příběh Semínka. Kniha kromě roztomilého příběhu také podporuje zájem dětí o přírodu a přináší základní poznatky ze života rostlin a jejich rozmnožování.
Pospíšilová, Z.: Vynálezce Tadeáš. Bystrý Tadeáš vypráví všem začínajícím čtenářům o svých neuvěřitelných nápadech a jeho tajemný skřítek odhaluje, jak to chodí v naší hlavě.
St. John, L.: Jako blesk. Ve třetím pokračování oblíbené série z prostředí jezdeckých závodů tentokrát hraje hlavní roli umění odpouštět a schopnost uvědomit si, co je v životě opravdu důležité…
Vebrová, S.: Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi. Dobrodružná a zábavná kniha, ve které jsou zvědaví duchové samá lumpárna a strašidelný nápad.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .
JaRo 



Design By Macik