Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Osmý ročník Klingenthal-Sport-Marathonu

Dosud nejpočetnější skupina třinácti běžců s doprovodem z Bystřice pod Hostýnem zavítala do 900 km vzdáleného partnerského města Salzkotten v Německu.


Srdečné uvítání od prezidenta spolku Klause Adriana nás čekalo v krásném kulturním domě Ackerbürgerhaus. Večerní shledání se všemi známými dlouholetými přáteli nás čekalo v parku Olmühle, kde byla v roce 2009 podepsána Smlouva o partnerství mezi městy Salzkotten a Bystřice pod Hostýnem.


Sobotní dopoledne se neslo ve znamení česko-německého sportovního klání ve Swin-Soccer Parku Westenholz v různých zábavných verzích golfu. Den završila slavnostní atmosféra jubilejní mše svaté, která se konala na oslavu dvaceti pěti let kněžského života salzkottenského faráře P. Martina Baslera. Koncelebroval i náš pan farář P. Marek Výleta z Bílavska. Na společné večerní Pasta-Party jsme nabírali kalorie a vyměňovali si taktické rady pro nadcházející sportovní klání.


Nedělní slunečný den již patřil očekávanému maratonskému běhu s více než třinácti stovkami účastníků, který startoval z Bystřického náměstí v Salzkotten. Tomáš Blaha již potřetí zvítězil v půlmaratonu s časem 1:14:7 a přispěl tak opět k úspěchu společného týmu Bystřice – Salzkotten. Na desetikilometrovou trať s chutí vyrazili P. Marek Výleta, Milan Jelínek, Pavel Janečka a Jana Škubalová. Na 5,5 kilometrové trati nastoupila velká skupina našich běžců – Roman a Jiří Kalusovi, Stanislav Malant, Zdeněk Štokman, Jakub Solař a Božena Měchurová Studená. Česko-německá štafeta s Karlem Novákem a Michalem Rytířem obsadila krásné 11. místo ze 140 startujících družstev. Večerní hodnocení celého závodu za účasti starosty města Salzkotten Uliho Bergera s blahopřáním všem účastníkům zhodnotil Christian Vöcks.

Při pondělním loučení jsme našim přátelům dali příslib opětovné účasti na 9. ročníku marathonu v roce 2016.  Již se těšíme na srpnové shledání s německými přáteli u nás v Bystřici pod Hostýnem při otevírání Sazkottenské promenády a běhu na Svatý Hostýn.                                
 
Stanislav Malant, předseda Spolku partnerství Bystřice pod Hostýnem – Salzkotten, o. s.



Design By Macik