Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Cyklokurzy na ZŠ Bratrství už deset let

Více než 10 let se žáci naší školy účastní jednodenních i vícedenních cyklovýletů. Žáci 4. ročníku mají v rámci výuky povinnou dopravní výchovu. Na ni od letošního školního roku navázal 5. ročník, ve spolupráci s cyklistickým oddílem Cyklosport Bulis, technikou jízdy v terénu a na silnici. Žáci se naučili základní údržbu kola a zopakovali si dopravní předpisy.
V 6. a 7. ročníku škola nabízí na podzim a na jaře půldenní cyklovýlety do okolí Bystřice pod Hostýnem. Žáci si vyzkouší svou fyzickou zdatnost, poznají krásy okolí, v praxi si zopakují údržbu svého kola.
Pro 8. a 9. ročník je na podzim nachystán celodenní výlet, který prověří cyklistické schopnosti. Vyvrcholením je začátkem června třídenní cyklokurz. V minulých letech žáci poznali například cyklostezky v okolí Velkých Pavlovic, horské trasy v oblasti Javorníků.
V letošním roce mladí cyklisté absolvovali výlet na jižní Moravu do okolí Strážnice. Využili jsme cyklotras v okolí řeky Moravy a Baťova kanálu. První den účastníci zdolali nejdelší etapu z Bystřice pod Hostýnem až do Strážnice. Druhý den dopoledne byla naplánována návštěva místního skanzenu, odpoledne výlet do 10 km vzdálené rekreační oblasti Lučina. Třetí den ráno žáci přejeli ze Strážnice do Moravského Písku a odtud vlakem do Hulína. Z Hulína opět na kolech do Bystřice pod Hostýnem. Za nádherného počasí účastníci ujeli 150 km. Trasa i povětrnostní podmínky prověřily jejich fyzickou zdatnost, přesto vytvořili výbornou partu a vzpomínky jim nadlouho zůstanou. Věřím, že tyto aktivity naší školy pomohou vychovávat žáky ke zdravému životnímu stylu.

Oldřich Herman



Design By Macik