Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Školní akademie aneb Co v nás dřímá

Tradičním vrcholem školního roku na ZŠ Bratrství Čechů a Slováků je školní akademie. Poprvé se konala v roce 2000, jak možná někteří pamatují. Pro mnoho dětí je to příležitost projevit nadání a schopnosti, které se liší od vloh běžně školou oceňovaných, umožní jim zažít úspěch a obdiv spolužáků, učitelů i rodičů, na který dlouho nezapomenou.


Letošní akademii viděli v prostorách Kina Klub Sušil žáci obou stupňů naší školy, ZŠ praktické a také děti ze školek v Bystřici pod Hostýnem. Představení se opakovalo pro rodiče a širokou veřejnost.


Nácvik probíhal od poloviny května pod vedením tří režisérek: Mgr. Blanky Battové , Mgr. Ivany Pagáčové a Mgr. Zuzany Horyanské. Technickou podporu zajišťovala RNDr. Jitka Goczolová spolu s 20 staršími žáky v rolích kulisáků, osvětlovačů a zvukařů (Vaškem Heryánem, Láďou Klvaňou, Pavlem Matuškou a dalšími). Vystoupilo na ní více než 190 žáků školy – jednotlivá čísla z bohatého programu nacvičovali pod vedením paní učitelky Daňhelové, Duchoňové, Hermanové, Hlavové, Růžičkové, Studené a Vrbecké, paní vychovatelky Božovské, Čechové a Hrdličkové.


Celou akademií diváky provázeli dva moderátoři – Hanka Koblihová a Matěj Křížek. Nápaditá výprava potěšila oko každého výtvarníka a svižnost a gradace celého představení nikomu nedovolily, aby se nudil.


Začátek byl připomínkou jarního kurzu tanečních pro 9. ročník – šest krásných párů předvedlo společenské tance a mnohá dojatá slza ukápla rodičům i učitelům, když viděli, že dětství jejich dětí už končí. Následovala taneční vystoupení děvčátek z prvního a druhého ročníku v růžové a žluté, veselá módní přehlídka rób z recyklovaných materiálů Eko Móda, vystoupení v anglickém a německém jazyce se zpěvem a tancem prvního, osmého a devátého ročníku, taneční muzikálová pásma Oliver Twist, Správná parta a rytmické vystoupení Indiáni. Pohádka Sedm kůzlátek, stejně jako moderní zpracování Romea a Julie, objevily netušený herecký talent některých mladších i starších žáků a velmi pobavily publikum. Hudební vystoupení Sarai Mošťkové za doprovodu Zuzky Šenovské bylo skvělé. Vystoupení gymnastek z osmého ročníku bralo dech, stejně jako krása našich slečen v Miss Moskva. Nápadité číslo Not My Legs v černé a bílé vzbudilo nadšení, výborný tanec starších děvčat Dee effect byl naprosto profesionální, stejně jako tanec mladších děvčat ze skupiny FitDěti  se třpytivými třásněmi.  


A pak už přišlo finále – AkvaMeni. Kluci z devátého ročníku v plavkách svých matek a tet předvedli skvělé číslo v plastovém bazénu za velebných tónů Smetanovy Vltavy. Byla to legrace, byla to krása, bylo to dokonalé a bylo toho dost. Děkujeme!

RNDr. Dana Trefílková



Design By Macik