Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Štafeta Dukla–Lidice k nám dorazila potmě

Tradiční štafeta pořádaná nasavrckou firmou JR Running sport – Intersport, která každoročně spojuje české a slovenské obce postižené nejkrutěji druhou světovou válkou, byla letos věnována 70. výročí druhé světové války a konala se (10.–13. 6. 2015) již po sedmadvacáté. Záštitu nad akcí převzali prezidenti obou republik, ministr obrany ČR i hejtmani jednotlivých krajů, sportovní partnerkou akce se stala mistryně sportu Jarmila Kratochvílová. V tomto roce běžci absolvovali nejdelší trasu historie – 850 km z Dukly, do Banské Bystrice, přes Javoříčko, do Ležáků a Lidic, uskutečnili celkem 65 zastávek ve městech a obcích. Mezi nimi byla i Bystřice pod Hostýnem.


Kolona vozidel a běžci se štafetou putující z Dukly do Lidic dorazili na bystřické náměstí ve čtvrtek 11. června, hodinu po skončení jednoho z koncertů Bystřických zámeckých slavností. Tak pozdní krátká akce samozřejmě pozornost Bystřičanů nepřilákala. Běžce ve 22.35 uvítali pouze starosta města Zdeněk Pánek a místostarosta Jiří Ott. Na štafetový kolík připojili k pamětním stuhám ostatních zúčastněných měst stuhu bystřickou.


Pokud dokážete uběhnout desetikilometrovou trasu za čtyřicet minut, můžete se v příštím roce stát členy štafetového týmu. Zúčastnit se mohou i cyklisté. Více informací na  www.beh-nasavrky-mtb.cz.
msch



Design By Macik