Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Masopustní karneval ve škole Pod Dubíčkem

V zimě máme trošku více času než v jiná roční období. Většinou zvládneme i to, co jsme během celého roku odkládali. Máme chuť se scházet s kamarády, hrát si s nimi, bavit se. Učitelé se snaží, aby se škola stala místem radosti, kde se všichni cítí dobře a mají možnost rozvinout svoje schopnosti. Škola není jen zábavou pro děti, ale stává se zábavou i pro učitele a vychovatele.

Učitelka nebo učitel (aspoň v našem typu školy) se stávají herci, chodí se s dětmi do školy bavit, žít s nimi. Dítě v kruhu přátel tráví příjemné dni zajímavými činnostmi.
Na začátek března se většina našich dětí těšila a připravovala. Tento den mnohé z dětí strávily ve škole většinu času, zůstaly až do 18 hodin, protože se připravovaly na tradiční „Masopustní karneval ve škole“. Tato tradice přetrvává v naší škole již několik let. Děti s rodiči si na tento den připraví masky a těší se na setkání s ostatními, na soutěže, na tanec s medvědem a závěrečnou tombolu. Karneval patří mezi tradiční akce na ukončení zimy. V maskách mohou děti vidět nejen své spolužáky, ale také ostatní pracovníky školy. Nejkrásnější masky jsou v průběhu karnevalu vyhodnoceny.


Několik snímků vám přiblíží neopakovatelnou atmosféru radostných a veselých tváří, které jsou zároveň důkazem otevřenosti dětských srdcí a duší... Krátce řečeno, čas ve škole nesmí být přežitý, ale prožitý, a to příjemně. Bavit člověka musí právě škola nebo práce. Jen tak nám přináší uspokojení, jen tak jsme schopni práci vykonávat úspěšně a jen tak má smysl.
Přejeme si, a snad se nám to i daří, aby většina dětí u nás měla pocit jistoty, stability, zázemí, pocit člena laskavé komunity.

  
          Mgr. Dagmar Míčková
a kolektiv ZŠ praktické a ZŠ speciální
       Bystřice pod Hostýnem 

 



Design By Macik