Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Karneval ve StonoŠce

Karnevalová mánie zasáhla i StonoŠku. Velké prostory nové klubovny jsou pro maškarní dovádění jako stvořené, a proto se páteční odpoledne 25. února premiérově proměnily ve vyzdobené taneční sály. Herně vévodil stůl plný sladkých napečených dobrot a poutavá tombola s kloboukem s výherními čísly. Do tomboly přispěl každý z rodičů nějakou zajímavou maličkostí a sladké pokušení napekly maminky, babičky i asistentky. Například voňavé koláčky od Boženky se na jazyku jen rozplývaly a neměly žádnou konkurenci. I děti se připravily na karneval a za pomoci asistentů si vyrobily papírově masky. Sluníčka, barevné brýle různých tvarů a velikostí, zvířecí masky i vousatí piráti zdobí ještě dnes celou dílnu.


Na karnevalu měli převahu dobrovolní hasiči v podání Matesa, asistentky Evičky a velitele Jardy. Krásné zajíčky s růžovými oušky předváděly asistentky Kája a Hanička. Zpočátku reptaly, že se budou stydět, ale když zjistily, jak jim to sluší, přešlo je to. Maruška se proměnila v pohádkovou večernici a předvedla, jak umí děsivě koulet očima. Martina přišla coby přísná paní úřednice z úřadu práce, která neodpustí nikomu špatně vyplněnou kolonku na dotazníku. Své zastoupení měla i Červená karkulka a pirát. Pavlínka, ta se nám vyšňořila za červenou muchomůrku. Byla tak hezoučká, že bylo zatěžko uvěřit, že je tahle houba jedovatá. Libča byl naprosto originální. Přišel jako vodní víla, a kdo ho uviděl, byl úplně paf.


Jako každý správný karneval byl i tento plný hudby, tance a zábavných soutěží. Poděkování patří všem, kteří se dobrovolně zapojili do přípravy prvního karnevalu ve StonoŠce.


             ŠraM



Design By Macik