Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Květnová vítězství bystřických minigolfistů

V celostátním turnaji jednotlivců a extralize družstev 6. května 2012 na hřišti MGC Jedovnice podala nejlepší výkon Lucie Pavelková, která v kategorii juniorek zvítězila. S výbornými 85 údery na čtyři okruhy byla nejlepší účastnicí turnaje – porazila i hráčky v kategorii žen a seniorek. Trio 1. DGC Bystřice pod Hostýnem ve složení Pavelková, Jandová, Novák vybojovalo s velkým náskokem zlato v kategorii juniorských družstev.


Lucie Pavelková bodovala o týden později také v Příboře na 2. Moravia Tour zemském turnaji jednotlivců pro oblast Moravy a Slezska. Na čtyři okruhy zahrála 96 úderů a mezi juniorkami obsadila první místo. V kategorii žákyň získala prvenství Alena Doleželová se 113 údery.
Čtyři tituly krajských mistrů získali bystřičtí minigolfisté 27. května na domácím hřišti. V Bystřici byl uspořádán krajský přebor jednotlivců pro oblast Morava-jih. Z početné domácí sestavy byl nejlepší Martin Mlčoch, který na čtyři okruhy zahrál 82 úderů a po úspěšném rozstřelu získal vítězství v soutěži mužů. V kategorii žen zahrála Petra Kouřilová pěkných 86 úderů a obsadila 1. místo. V soutěži juniorek zvítězila opět Lucie Pavelková s 84 údery, v kategorii žákyň dosáhla na zlato Alena Doleželová s 94 údery. Její poslední okruh zahraný bezchybně na 18 úderů byl nejpozoruhodnějším výkonem turnaje.


Současně s krajským přeborem byl uspořádán jubilejní 25. ročník Podhostýnského poháru družstev. Mezi zúčastněnými osmi družstvy byli bystřičtí hráči nejlepší. Zvítězil tým 1. DGC Bystřice pod Hostýnem A, který v sestavě B. Sedláček. Mlčoch, Pavelková, Macháček zahrál 248 úderů. Druhé místo získala čtveřice 1. DGC Bystřice pod Hostýnem B – v sestavě Kouřilová, Jandová, Novák, Vl. Sedláček s 265 údery.
Soutěže minigolfistů v oblasti Morava-jih pokračovaly 16.–17. června 2012 v Brně-Lesné 4. a 5. OPEN turnajem.
            -vd-



Design By Macik