Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Úspěšný školní rok 2011/12 na ZŠ Bratrství Čechů a Slováků

Stejně jako v předchozích letech i letos ZŠ Bratrství Čechů a Slováků vysílala své žáky na velké množství nejrůznějších soutěží. Žáci tak mohou uplatnit svůj talent ve všech oblastech.

Největšího úspěchu dosáhlo družstvo žaček vítězstvím v krajské soutěži Zlínská CO2 liga. Je to celoroční soutěž, v níž žáci plní úkoly s ekologickou tematikou. Výrazných úspěchů jsme dosáhli také ve vědomostních olympiádách – žák 5. třídy Petr Kašpárek zvítězil v okresním kole pythagoriády, matematické olympiády a dosáhl také nejvyššího počtu bodů v okrese Kroměříž v matematickém Klokanovi. V okresním kole zeměpisné olympiády vyhrála Viktorie Horyanská, úspěchem je i její 3. místo v okresním kole biologické olympiády. V zeměpisné olympiádě se další tři žáci dostali do nejlepší desítky. Školu také vzorně reprezentoval Jan Žákovský, který v krajském kole ekoolympiády získal 3. místo a v první desítce se umístil také v okresním kole biologické olympiády a pythagoriády.


Úspěšní jsme byli také v okresním i krajském kole soutěže Poznej a chraň, kde naše dvě soutěžní družstva skončila na stupních vítězů.I recitovat naši žáci umějí – Vladimír Studený byl nejlepším recitátorem v okresním kole Svátku poezie a postoupil do krajského kola. Tradičně se také účastníme téměř všech sportovních soutěží, a jak to ve sportu bývá, někdy štěstí přeje, někdy se na nás neusměje. K největším úspěchům v této oblasti patří 1. místo družstva starších žáků v krajském kole soutěže ve stolním tenise, 3. místo družstva starších žákyň ve finále školské futsalové ligy v oblasti severní a východní Moravy, 2. místo družstva starších žaček v okresním kole atletického čtyřboje a dvě 2. místa pro družstva mladých volejbalistů v okresním kole soutěže v minivolejbalu.


Naši žáci každoročně obsazují přední místa v pěveckých soutěžích a ani letos se neztratili v žádné z nich. Mezi nejúspěšnějšími je Jakub Neradil z 2. třídy, který v soutěži Hostýnská píšťalička postoupil svým výkonem do krajského kola a v soutěži O hanáckýho kohóta získal čestné uznání. I v soutěži Kostelecký slavíček jsme získali 2. místo a čestné uznání.

Výtvarný talent projevili žáci V. B Ivana Huňová a Jan Nesvadba, kteří svými pracemi v celostátním kole soutěže Živá zahrada obsadili 1. a 3. místo. Petře Vašíkové ze VII.A v této soutěži patří 2. místo.
Žáci naší školy se neúčastní jen oficiálních soutěží a olympiád, ale mají možnost se realizovat ve školních soutěžích, které pro ně připravují předmětové komise – např. soutěž v luštění anglických křížovek, soutěž v mluveném projevu, Dějepisec roku, Zeměpisný kufr, turnaj v badmintonu, apod.


Pravidelně také vychází školní časopis Click, který získal v krajské soutěži Časopis roku 2. místo. Redakční radu tvoří žáci, kteří si vybrali volitelný předmět Základy žurnalistiky. Za všemi těmito úspěchy stojí nejen trpělivá práce učitelů s žáky při jejich přípravě na soutěže, ale především skutečnost, že žáci mají v naší škole možnost rozvíjet své zájmy a nadání v rámci široké nabídky volitelných předmětů – od zábavné matematiky, literární výchovy, semináře z dějepisu, zeměpisu, přes základy žurnalistiky až po základy míčových her, popř. výtvarný seminář, které si žáci vybírají již od 2. ročníku.

Mgr. Jitka Vašalovská
ZŠ Bratrství Čechů a Slováků



Design By Macik