Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Novinky z městské knihovny

Sedmý měsíc roku je měsícem prázdninovým a měsícem dovolených. Přejeme Vám krásné léto – třeba i s knihou. Z novinek ve fondu naší knihovny Vám nabízíme:

Beletrie


Ajvaz, M.: Lucemburská zahrada. Román líčí sled událostí, které se přihodily hrdinovi v důsledku toho, že v okamžiku nesoustředěnosti položil ruku na nesprávné klávesy počítače a do vyhledávače napsal jedno slovo špatně. Kniha oceněná Magnesií Literou pro nejlepší knihu roku.
Egan, J.: Návštěva bandy rváčů. „Čas je rváč,“ říká jedna z mnoha postav, jejichž propletenec vztahů a osudů sledujeme od 70. let 20. století až do roku 2020. Román byl oceněn Pulitzerovou cenou.
Kotorová, M.: Říkejte mi Miriam. Autentický příběh o setkání s rakovinou.
Křížová, J.: Do bytu psa nechci! Autorka popisuje nejrůznější lapálie, které zažila se svými domácími mazlíčky v průběhu uplynulých dvaceti let.
Machač, T. O.: Příběhy z našeho kraje aneb Co dochovala paměť. Knížka povídek a pohádek popisuje život prostých lidí žijících v našem kraji v 19. a na začátku 20 století.
Tuomainen, A.: Léčitel. Nejlepší finský krimi román za rok 2011, jehož děj se odehrává v Helsinkách blízké budoucnosti.

Naučná literatura


Cibulka, A.: Černobílé idoly i jiní 2. Kromě informací k bezmála stovce herců a hereček přináší kniha novinky o životních příbězích několika mužských velikánů pamětnických snímků.
Kosatík, P.: Věra Čáslavská – život na Olympu. Kniha je autorizovaným životopisem, zachycujícím celou dosavadní životní dráhu jedné z nejvýznamnějších českých žen nové doby.
Kryl, K.: Země Lhostejnost. Kniha přináší úplný soubor politických komentářů Karla Kryla z let 1990-93.
Leninský, P.: Pozemáci. Kniha o výcviku pilotů a o pozemních přípravách letounů, důraz je kladen na technickou stránku věci i samotnou organizaci práce u pozemní letecké služby.
Pacner, K.: Osudová třináctka. Státníci, diktátoři a zločinci – třináct osobností, které pozitivně i negativně formovaly šílené 20. století.
Pala, J.: Padesát osobností svatého Hostýna. Encyklopedie padesáti osobností, z nejrůznějších oborů, spojených se Svatým Hostýnem.
Rezek, P.: Démanty české filozofie. Sebrané časopisecké studie, publikované po Listopadu, objasňují nově vzniklou intelektuální situaci v oblasti filozofie jako fragilní.
Sedláček, T.: Soumrak homo economicus. Navazuje na úspěšnou prvotinu Ekonomie dobra a zla. I v tomto textu nalezneme snahu vrátit ekonomii lidský rozměr a lidem víru v ekonomii.

Knihy pro děti

Krolupperová, D.: Společenstvo klíčníků. Čeká vás dobrodružné hledání klíčů a luštění důmyslných šifer. Na cestě za prastarým tajemstvím bude třeba překonat spoustu překážek, ale to, co nakonec zjistíte, vám vezme dech.
Mrázková, E.: Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině a jiné vylomeniny s vyjmenovanými slovy. Cílem knihy je trochu zlidštit a podat hravou a názornou formou „strašáka dětí ve 3. třídě“.
Válka, Z.: Vojáci & válečníci od třicetileté války po současnost. Přehled válečných dějin lidstva, přelomové konflikty, vývoj vojenské výstroje a výzbroje.
Wayne, W. D.: Jsi mnohem víc než jen to, co máš! Kniha se zabývá velmi důležitým tématem vztahu k penězům. Učí děti jak správně porozumět rozdílu mezi tím, co za peníze lze koupit a co nikoliv.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz
JaRo



Design By Macik