Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Taneční kroužek Vítonice – další úspěšná sezona

Za podpory obce Vítonice, ředitelky školy a rodičů se letos žákům podařilo velmi úspěšně reprezentovat naši školu.
Ve školní družině si děti mohou vybírat z několika nabízených zájmových aktivit, mezi nimiž je nejoblíbenější právě kroužek taneční. Paní vychovatelka se s dětmi zaměřuje na výuku moderního tance s prvky street a hip hop dance a výuku moderního scénického tance. Děti se učí ovládat těžiště, správné držení těla, technicky přesně provádět kroky, synchronizované nebo izolované pohyby. Na základě takto trénované taneční techniky již mohou svým projevem vyjadřovat pocity, příběhy nebo nálady. Běžná rutinní cvičení a posilování pak pomáhají ke zvyšování tělesné kondice, pohybové flexibility a síly. Žáci navštěvují kroužek dvakrát týdně a s úspěchem se účastní řady vystoupení, tanečních soutěží a přehlídek.

V letošním školním roce vystoupili se dvěma choreografiemi – "Kamarádi s deštěm" a "Dostaveníčko v cukrárně". Představili se na Přehlídce pódiových skladeb v Bystřici pod Hostýnem, poté v krajském kole ve Zlíně. Zde se stali absolutními vítězi ve své kategorii a vybojovali si postup do celorepublikové soutěže pod názvem „Česko se hýbe“. V O2 Aréně v Praze naši žáci spolu s dalšími dětskými tanečníky z celé republiky strávili Den dětí, 1. červen. Pořadatel akce Český svaz aerobiku, fitness a tance zaplnil startovní listinu 240 choreografiemi a musel se připravit na obrovské množství soutěžících i diváků.

Po příjezdu našeho autobusu k O2 aréně si děti svou skladbu vyzkoušely. O chvíli později již měl náš tým vizážistek plné ruce práce. O účesy se jako obvykle postarala paní Lesáková a paní Kodytková. Další maminky, paní Klvaňová, Pírková, Zmrzlíková, Gregušová, Ondroušková a Nováková pomohly s líčením, oblékáním a rekvizitami. Nervozita před vystoupením byla znát spíše na nás dospělých, ale děti nás opět mile překvapily. V báječné atmosféře O2 arény a za vydatného povzbuzování nás všech zatančily svou skladbu stoprocentně a s úsměvy na tvářích na pódiu opravdu zazářily! Po vystoupení následovalo natáčení společného klipu všech účinkujících, které bylo odvysíláno Českou televizí.
Jako upomínku na tento velký den dostaly děti medaile a účastnické listy. Na závěr je čekalo překvapení v podobě vynikajícího dortu – krásné marcipánové cukrárny, který dětem připravila maminka žákyně 2. ročníku, paní Lenka Kodytková. Děkujeme všem a jsme rádi, že jsme tak báječně zakončili letošní taneční sezonu.

Bronislava Holintová, vychovatelka školní družiny a vedoucí tanečního kroužku



Design By Macik