Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřičtí studenti se ve světě neztratí

Již řadu let Střední škola nábytkářská a obchodní Bystřice pod Hostýnem úspěšně spolupracuje s několika školami ze zahraničí. Stáže jsou realizovány za účelem zlepšení odborných znalostí studentů, prohloubení jazykových dovedností a poznání  kultury  dané země.


Také letos bystřičtí nábytkáři zavítali do Gemeinnütziger Berufsbildungsverein Guben e.V, ve  Spolkové republice Německo, aby v rámci projektu: Leonardo da Vinci-Mobility po dobu 14 dní  úspěšně  realizovali odbornou stáž.
Projekt komunitárních  programů  EU  je určen  pro mladé středoškoláky z České republiky a jejich družební protějšky ze školy v zahraničí. Navzájem se mají učit cizí jazyk a prohlubovat dosavadní praktické dovednosti v oboru, který si zvolili za svoji budoucí životní profesi.


 Navrhování výrobku a s tím spojená seberealizace naše studenty natolik zaujaly, že nevnímali čas ani jazykovou bariéru. Žáky od práce neodradila ani počáteční nesmělost, obavy z nezvyklých situací či nedostatečné jazykové znalosti. Ve finále již nebylo poznat, kdo je z jaké školy, protože mezi studenty nastala  na dílně naprosto přirozená interakce.
Ve volném čase se obě skupiny seznamovaly s kulturou a historií navštívené země nebo společně sportovaly. Obě strany našly společný zájem, kterým je dobrý vztah k práci se dřevem.
Projekt proběhl v termínu 1. 6.–14. 6. 2013 a recipročně k nám přijedou němečtí studenti  letos v září, kdy naše škola slaví 60. výročí  svého  vzniku.


                                                                                                                   Mgr. Anna  Blahová
                                                  Střední škola nábytkářská a obchodní Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik