Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Školy i školky soutěžily pod olympijskou vlajkou

Atmosféru antických i moderních olympijských her zažili ve Středisku volného času Včelín žáci škol T. G. Masaryka, Bratrství, Slavkov pod Hostýnem a Dřevohostice. Šedesátku soutěžících z prvních až pátých tříd svedl v pátek 14. června dohromady druhý ročník Olympiády základních škol.

„Sportovní část prověřila týmy na slalomové dráze, balanční desce, v maxi-minigolfu nebo lovu perel. Své vědomosti a paměť zase kluci i holky otestovali u různých kvízů nebo při slepém ochutnávání ovoce a zeleniny,“ nastínil disciplíny David Kristek z SVČ Včelín.

Ve vedru, které si nic nezadalo s klimatickými podmínkami v kolébce olympijských her, všichni soutěžili odhodlaně a čestně, tak jak jim ukládal olympijský slib. Výjimkou nebyly ani paní učitelky. Ty v přímém souboji mezi překážkami maxi-minigolfu přispěly svým svěřencům cennými body.

Z poháru a zlatých medailí se ovšem mohl radovat jen jeden tým. A tím byla škola T. G. Masaryka. V boji o stříbro porazila ZŠ Dřevohostice nejtěsnějším rozdílem ZŠ Bratrství, a na bramborové medaili si tak pochutnali žáci ZŠ Slavkov pod Hostýnem. Důležitější však bylo něco jiného. Všichni společně si totiž ověřili, že není důležité zvítězit, ale zúčastnit se.
V podobném duchu se potom odehrála Olympiáda mateřských škol. Ve Včelíně se v pondělí 17. června potkaly děti z MŠ Palackého, MŠ Bělidla a MŠ Chvalčov.


"Menší olympionici nesoupeřili o body, ale při rozmanitých hrách sbírali do svých kartiček veselé podpisy od olympijských průvodců. Vyzkoušeli si opičí dráhu s trampolínou, dovádění s barevným padákem, maxi-minigolf nebo šmoulí pexeso a pohádkové puzzle,“ popsal Kristek.


Jinak si však stejně jako školáci užili slavnostní ceremoniál s olympijskou vlajkou, pochodní nebo slibem a radovali se z chutných medailí a veselých diplomů. A stejně tak se i oni už teď těší na třetí olympiádu ve Včelíně.
         

-dki-

Středisko volného času Včelín
Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik