Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Na dlouhé tratě v barvách přátelství

Letošního 6. ročníku  Klingenthal Sport-Maratonu 2013 se zúčastnil  rekordní počet běžců  – celkem 1 272. Za slunečného počasí a tradičního hudebního doprovodu vyběhli závodníci na trať hned v několika závodech – maraton, půlmaraton, štafeta, desítka, čtyřka. Na samostatný start se postavili také nejmenší  maratonci – děti z mateřských a základních škol v Salzkotten. Na trati kilometrového závodu ty nejmenší doprovázeli rodiče – třeba i s mladším sourozencem na kočárku.  Sladká odměna, startovní číslo i medaile v cíli byly pro všechny děti silnou motivací, stejně jako bouřlivé povzbuzování a potlesk publika.


V publiku byli letos také zástupci souboru Rusava, kteří přijeli na oslavy jubilejního 30. ročníku mezinárodního folklorního festivalu mládeže Internationale Jugend Festwoche  Salzkotten, jehož se Rusava tradičně účastní.
Běžecká reprezentace našeho města v letošním  ročníku nebyla tak početná, jako vloni, přivezli jsme ale opět dobré výsledky:


Tomáš Blaha (loni s časem 1:13:14 dosáhl traťového rekordu) získal v celkovém pořadí půlmaratonu druhé  místo časem 1:14:55 – předběhl ho Michael Brand  (1:13:29), který byl v pátém ročníku za ním. Tomáš Svoboda si udržel loňské druhé místo v Klingenthal Sports Marathonu  časem 2:49:01, Petr Janek zvítězil na maratonské trati ve své věkové skupině v čase 1:46:46. Společný jedenáctičlenný tým Partnerství Salzkotten – Bystřice tentokrát v hodnocení týmů zvítězil!


V Salzkotten se opět běželo pro dobrou věc: oficiálním partnerem 6. Klingenthal Marathonu 2013 se stala Montessori škola, která  před třemi lety obohatila vzdělávací nabídku v Salzkotten. Rozšíření a vylepšení podmínek pro žáky i pedagogy  této školy bylo jedním z charitativních cílů běhu.


Pořadatelé se těší na všechny účastníky závodu v příštím – již sedmém – ročníku Klingenthal Sports Marathonu 1.června 2014. Doufejme, že Bystřice pod Hostýnem bude u toho opět se silnou sestavou reprezentantů běžeckého sportu. Všem, kteří ve společných barvách partnerství opět úspěšně reprezentovali naše město, děkujeme, stejně jako panu Malantovi, který poskytl svá vozidla k dopravě závodníků a „neběžících koučů“. Bez něj bychom nejeli,  ani neběželi.                              

Vladislava Bělíková



Design By Macik