Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Senzační úspěch tenisového dorostu

V roce 2012 dostal trenér Janečka  nápad přihlásit dorost Tenisového klubu Bystřice pod Hostýnem  do soutěže. Nechtěl nechat některé hráče dlouho nehrát a jen trénovat. Vše  by bylo v pohodě, pokud by klub měl dostatek dorostenců. Oficiálně však za dorost hráli jen Lukáš Stoklásek a Nicola Janečková, ostatní byli buď starší žáci, nebo dokonce mladší žáci. Museli se přemlouvat rodiče i kapitáni všech kategorií, aby uvolnili hráče na nedělní utkání, ale pořád jeden hráč chyběl. Toho pravého nakonec přivedl Lukáš. Byla to trefa do černého Jarda Spáčil co by tenisový  samouk se usadil na postu tenisové dvojky v mužstvu.  Konečná sestava před sezonou  byla nakonec: Lukáš Stoklásek, Jarda Spáčil, starší žáci Jarda Vyhlídal, Marian Králík, Mikuláš Zmeškal, Nicola Janečková, starší žákyně Šárka Vyhlídalová, Karolína Božovská, Tereza Žampachová, Kateřina Pospíšilová, z mladších žáků Jan Herman.

Před začátkem sezony se mluvilo pouze o oťukání na dvorcích soupeřů – hlavně nebýt poslední. Po polovině soutěže se stal dorost černým koněm, a dokonce sahal na první příčku. Ale po smolné prohře ve Zlíně skončil na třetím místě za Zlínem a Bzencem. Na konci sezony 2012  se s mužstvem rozloučil Jarda Spáčil.


 Pro další rok se sestava už upevnila, na post jedničky přišel Jan Hermanm  dále pak Lukáš Stoklásek, Mikuláš Zmeškal, Jarda Vyhlídal, Marian Králík, Nicola Janečková, Šárka Vyhlídalová, Denisa Králová, Karolína Božovská. V této sestavě prošel tým celou soutěží bez jediné prohry se ziskem 10 bodů a po derby s Holešovem mohly vypuknout oslavy.

Tabulka věkové kategorie dorost III. sk. DD     
1. TK Bystřice pod Hostýnem – 10 bodů
2. TC Holešov – 8 bodů
3 TK Uherské Hradiště B – 8 bodů
4.TJ Sokol Uherský Brod – 7 bodů
5.TK Fatra Napajedla – 6 bodů
6.TK Kyjov – 6 bodů
 
Závěrem bych rád poděkoval za pomoc při uspořádání Májového  tenisového  turnaje, kterého se zúčastnili tenisté od 5 do 18 let. Díky patří Tenisovému klubu Bystřice pod Hostýnem, sponzorům, Dušanu Bubelovi, Kamile Vyhlídalové, Herr Davidu Šicovi, a hlavně dětem, rodičům, trenérům i kapitánům za jejich čas a profesionální přístup k přípravě.
                        

Jiří Králík



Design By Macik