Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Jak se u nás zdobily kraslice


Přestože počasí už je letní a počátek jara dávno za dveřmi, rádi vzpomínáme, jak jsme o Velikonocích v denním stacionáři pro seniory na Chvalčově strávili příjemné chvíle při zdobení kraslic.


Nejen pracovníkům a klientům stacionáře, ale i našim „starým známým“ z řad občanů přišla vhod beseda, na které jsme měli možnost si vyzkoušet zdobení kraslic voskovou technikou. Práci nám zpestřilo krátké vystoupení děti ze ZŠ Chvalčov pod vedením Mgr. Konečné, které si pro nás připravily pásmo jarních písniček a básniček.


Vyfouklá vajíčka, roztopený vosk, tužka se špendlíkem, hadřík, barva na vajíčka a trocha odvahy – to je ten správný recept na velikonoční kraslici. Inspirováni besedou jsme se i s klienty pustili do zdobení během dopoledního programu. Jak správně zdobit, nám předvedla paní učitelka Jiřina Šťastná a na nás pak bylo, abychom si vyzkoušeli, co naše ruce dokáží.


Jak jsme se toho nebáli a vrhli se do zdobení a tvorby různých motivů, je zachyceno na fotografiích. I když se nedostalo na všechny, nenašel se snad nikdo, kdo by domů odcházel bez kraslice, protože každý měl možnost si vybrat z již nazdobených vajíček, které nám paní Šťastná přinesla na ukázku.
Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další příjemná setkání.
                                                                                      
Za pracovníky stacionáře L. Kupková



Design By Macik