Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Turnaj májový tenisový

Už druhý ročník Májového tenisového turnaje pro hráče od 5 do 19 let uspořádal Tenisový klub Bystřice pod Hostýnem. Zúčastnilo se neuvěřitelných 56 dětí v šesti kategoriích – přípravka, baby tenis, mini tenis, mladší žáci, starší žáci a dorost. 


Boje byly neúprosné, nikdo z hráčů se nedal. Na hráčích byla vidět radost, štěstí, někdy i slzy a únava, která patří ke každému sportu. Hráči měli po celý den zajištěno občerstvení. Všichni obdrželi ceny a diplomy. Ti, kdo ve své kategorii vyhráli, budou zvěčněni na Májovém poháru od místní světoznámé nábytkářské firmy.


Těžkým soupeřem pro hráče letošního Májového turnaje bylo extrémně nepříjemné počasí. Pořadatele nemile překvapila také nezodpovědnost hráčů, ale i rodičů. Na turnaj se přihlásili, ale pak se omluvili těsně před turnajem, nebo přes své kamarády, a někteří se ani omluvit neobtěžovali. Pořadatelům tak způsobili hodně starostí s rozlosováním a občerstvením, bylo nutné improvizovat a shánět hráče na poslední chvíli před turnajem. Mrzí nás, že tito hráči a jejich rodiče nepochopili podstatu a důvod konaní Májového turnaje. Vůbec přece nezáleželo na tom, kdo  bude první nebo poslední, ale aby si děti turnaj užily, setkaly se se spoluhráči  a strávily hezký den po boku svých trenérů, kteří s nimi pilně cvičí  a snaží se jim maximálně věnovat.


Závěrem bych rád poděkoval všem účastníkům turnaje, dobrovolníkům, bez nichž by se turnaj nemohl uskutečnit – Zuzance, Barušce, Jardovi, Mirkovi, Terezce, Pavlovi, Jardovi, Alici, Nice, Jirkovi a Oldovi a samozřejmě všem sponzorům.
Sportu zdar!
Marian K.



Design By Macik