Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vítonice tancují

Máte rádi tanec? A když slyšíte rytmickou hudbu, začne to s vámi šít? Tak na to je jediný recept – pořádně si zatancovat! Děti z tanečního kroužku Základní školy Vítonice se tanci intenzivně věnují dvakrát týdně. Snažíme se, aby každý taneční trénink byl dynamický a dětem přinesl něco nového. Začátečníci se seznamují s tanečními technikami disco dance, hip hop, procvičují pohybovou paměť a koordinaci. Pokročilí se v těchto stylech zdokonalují, a navíc se věnují výrazovému a scénickému tanci.


I v tomto školním roce se žáci zúčastnili několika soutěží. Sezónu zahájil na podzim holešovský Sedmikvítek, odkud jsme si přivezli 3. místo. V rámci Czech Dance Organization jsme se v březnu zúčastnili Mistrovství ČR Dance Life Tour v Olomouci. Protože to byla naše první „profi“ soutěž, měli jsme radost i ze 4. místa, které děti v kategorii disco dance  vybojovaly. Potěšilo nás hodnocení poroty, a získali jsme tak nápady na „vychytávky“ do některé z příštích choreografií.


Již tradičně se náš taneční kroužek účastní soutěže pohybových skladeb. I tentokrát byla konkurence opravdu veliká. Na krajské kolo do Otrokovic se sjely soubory a skupiny z Moravy i Slovenska. A bylo se na co dívat! Naši žáci soutěžili se dvěma choreografiemi. „Vzpomínka na léto“ získala stříbrný certifikát. Příjemným překvapením pro nás byla slova moderátora, když podruhé vyhlásil jméno naší školy. Choreografie „Nákupní horečka“ byla oceněna zlatým certifikátem, a navíc cenou poroty za originalitu. Moc si tohoto ocenění vážíme, je pro nás motivací do další práce.


Naše škola se zapojila do mezinárodního projektu THE SCHOOL DANCE 2014. Školy z České republiky, Slovenska a Polska posílají do soutěže svá taneční videa. Účelem soutěže je podpora moderních vzdělávacích technologií na školách, rovnováha mezi využíváním technologií a pohybovými aktivitami dětí, popularizace tance na školách a prezentace jednotlivých regionů, tradic a kultury České republiky, Slovenska a Polska prostřednictvím tance.


Jsme rádi, že se náš „tým“ pomalu rozrůstá a přibývají noví členové. Už teď se mohou děti těšit na další pořádnou dávku zábavy, dobré muziky a hlavně tancování!
Bronislava Holintová, vedoucí tanečního kroužku



Design By Macik