Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Den Země na naší škole

Víte, co je to Den Země? Žáci naší školy už to vědí docela přesně. Den Země se slaví celosvětově a připadá  na  22. 4. Je to den, kdy se lidé rozhodli pomáhat přírodě a jsou pořádány různé akce. Letošní Den Země byla středa a my jsme ji věnovali aktivitám zaměřeným na ekologické chování a ochranu životního prostředí. Mladší žáci uklízeli náš oblíbený les Dubíček a přilehlá místa kolem hlavních cest, které vedou do našeho města. Často sem chodíme třeba i na hodiny tělesné výchovy nebo pracovního vyučování a není nám lhostejný nepořádek, se kterým  se zde často setkáváme. Děti se se zájmem zapojily do sběru odpadků a mnohdy se divily, co vše je možné nalézt v lesním porostu. V závěru naší akce jsme si zahráli oblíbené lesní hry. Starší děti se zatím přesunuly autobusem  do Loukova a uklízely odpadky podél cyklostezky ke Chvalčovu.


Naše škola se každoročně připojuje k těmto akcím. Nevěřili byste, kolik různého odpadu se stále v lesích skrývá – pneumatiky, plechovky, skleněné lahve, oblečení, obaly od sladkostí a mnoho dalšího.  Přidělené pytle byly brzy plné. Doufejme, že si po úklidu lidé všimnou nějaké změny a trochu se nad sebou zamyslí. Vždyť odhodit smetí do koše či kontejneru není snad tak těžké!


 Naše škola nabízí žákům projektové dny v rámci ekologické výchovy – úklid přírody, výlety, přednášky, výtvarné soutěže s výstavkami.


Ekologický den a projekt  „Vysadíme les“ jsme uskutečnili se žáky 2. stupně ve spolupráci s JUDr. Ing. Nedbálkem, PhD., který nakoupil stromečky a pak jsme společně s partou dospělých vysazovali. Odměnou a potěšením z vykonané záslužné práce nám byly výborné špekáčky a pobyt na čerstvém vzduchu v Ústí u Vsetína.
Všichni měli dobrý pocit, že vykonali něco záslužného pro sebe, pro ostatní i pro přírodu kolem.

Mgr. Dagmar Míčková, ZŠ praktická a ZŠ speciální Bystřice p. H.



Design By Macik