Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Letem světem

Tradiční vystoupení pro rodiče připravily v červnu šikovné děti z Mateřské školy Bělidla. Na školní zahradu přestěhovaly celý svět. „Poletíme letem světem, navštívíme každý kout, nahlédneme, naši zemi chceme také obeplout. Zapněte si prosím pásy, užijte si celé krásy. Šťastný start a hezký let, uvidíme celý svět.“


Dvě sympatické letušky nás seznámily s první destinací naší poznávací cesty.  Ocitli jsme se v Grónsku. Eskymáci se na nás přijeli podívat na bobech, zazpívali a zatančili s kusy ledových kostek a na závěr postavili iglú. Další mezipřistání proběhlo v Novém světě. Ano, čtete správně, vrátili jsme se v čase mezi domorodé Indiány. Indiánky a Indiáni nám předvedli, jak to u nich v prérii chodí, a zazpívali krásnou ukolébavku Ho ho Watanay. A pozor, pak jsme už byli zase nad oceánem a blížili se do Asie. Číňanky v květovaných kimonech, v papírových kloboucích a s vějíři v ruce zatančily na čínskou klasickou píseň o hliněné panence a zazpívaly  tradiční melodie. Odtud jsme se vydali do daleké Austrálie. Měli jsme štěstí na malé klokánky, kteří nám předvedli své skotačení. A poslední destinace, očekávaná Afrika! Přivítaly nás domorodé černošky s kmenovou písní ve stylových nazdobených stejnokrojích se zapletenými copánky. Chvilka nepozornosti, a přiřítily se před ně divoké opičky, které na sebe strhávaly pozornost. Černošky je chvíli nechaly dovádět a pak pokračovaly v tanci.


Všichni jsme byli z cest nadšení a letěli bychom dále, ale museli jsme se rozloučit a vrátit se zpět do naší rodné země. Po celou dobu nám cestování zpříjemňovaly mažoretky svou zábavnou show s hůlkami a pompony.  Potlesk a velká pochvala od nadšeného publika. Konec vystoupení. V našem kraji, zemi české, je to stejně nejvíc hezké! 
Na přípravě vystoupení se podílely paní učitelky z MŠ Bělidla pod vedením Jarmily Románkové.

Mgr. Alena Skýpalová



Design By Macik