Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vzpomínka na adventní čas v Zahradě

Adventní čas v naší Zahradě byl ve znamení výzdoby prostoru chodeb i jídelny, úprav nástěnek a parapetů, přípravy vánočních stromků. Akcí bylo mnoho. Nejlépe se vydařila mikulášská nadílka s nádhernou družinou andělů a čertů. Nezapomněli jsme ani na žehnání adventních věnců v místní kapli.

Zájmová činnost byla také přípravou na blížící se svátky. Vyráběli jsme přáníčka, voňavá mýdla, začaly se zpívat koledy, někteří zajeli do Dřevohostic podívat se na betlém v životní velikosti.


To nejkrásnější čekalo naše obyvatele, když k nám přijeli hosté a vystoupili u nás. Nejdříve ženy z Tlumačova předvedly krásné pásmo říkání a zpívání o Vánocích. Pak přišly děti ze ZŠ Bratrství, které se svými vyučujícími zazpívaly méně známé koledy. A ti nejmilejší, malí čertíci a andělíčci z MŠ Bělidla, předvedli překrásné pásmo říkadel, tanečků a zpěvu. Přihlížející (a bylo jich opravdu hodně) měli i slzy v očích. Byl to pro ně překrásný zážitek, milé oživení vzpomínek z mládí.
Další překvapení připravili sami pracovníci Zahrady. Posezení u punče, pohoštění i hudbu. Nechyběl dárek v podobě kosmetického balíčku a voňavého mýdla.


Vřelý dík za laskavé a milé soužití v tomto zařízení, které pro potřebné občany pomohlo vybudovat město Bystřice pod Hostýnem. Zahrada vyniká promyšleným uspořádáním v pokojích, na oddělení slouží malé jídelny k podávání stravy a velká jídelna v přízemí je vhodná i pro kulturní akce a vystoupení.


Je třeba ocenit vynikající práci personálu od pečovatelů, údržbářů, uklízeček, kuchařek, aktivizačních pracovníků, zdravotních sester, sociálních pracovnic, administrativních pracovnic až po vedení CPS Zahrada. Je třeba poděkovat i vedení města za vzornou spolupráci. Vždyť na zajímavé besedy si najde čas i místostarosta pan Malének, který nás seznamuje s historií města.


I naše nejstarší občanka paní Máchová se zúčastňuje všech akcí, a dokonce sama přispívá svým přednesem a zpěvem. Naši členové různých klubů a kroužků (hudební klub, šipkaři, hráči pétanque) jsou úspěšní v soutěžích s jinými organizacemi sociálních služeb.


Jsou zde obětaví lidé, kteří pečují o květinovou výzdobu a také pomáhají těm, kdo potřebují pomoc při orientaci a pohybu.
Buďme šťastni, že žijeme v našem krásném kraji pod Hostýnem a jsme obklopeni takovou péčí a láskou, jakou starý a většinou i nemocný člověk potřebuje.

Za uživatele naší Zahrady velký dík všem, kteří si to velmi zaslouží.
MM



Design By Macik