Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Můžeme mít tisíce přání, tužeb a snů, ale jen štěstí, zdraví, láska a přátelství dává smysl našim dnům. Láskyplný rok 2016 Vám přejí Vaše knihovnice. Předkládáme pár tipů na čtení v novém roce.

Beletrie
Dubská, K.: Dcery. Román je volným pokračováním úspěšné prvotiny Člověk Gabriel. Pestrá mozaika příběhů rodičů, dětí a vnuků nenechá čtenáře vydechnout.
Dvořáková, L.: Já, strach. Skutečný příběh o zlomeném srdci. Zjistěte, jak velký podíl má ve skutečnosti strach na našich životech a partnerství. Jedná se o deník autorky.
Hanišová, Anežka. Román je bolestně střízlivým pohledem do vztahu matky a dcery, narušeného od samého počátku…
Kidd, S. M.: Křídla ve větru. Román inspirovaný příběhem sester Sarah a Angeliny  Grimkéových, bojovnic za práva otroků, jedněch z prvních významných amerických feministických myslitelek.
Macho, M.: Fotbal v drápech smrti. První český fotbalový thriller má svoje hrdiny, bohužel převažují ti záporní. Napínavé a zábavné čtení až do konce!
Murakami, H.: Muži, kteří nemají ženy. Sedm povídek spojuje téma osamění mužů, kteří za různých okolností ztratili ženu nebo o ni nenávratně přicházejí.
Richter, K.: Za tankem číhala smrt. Kniha přestavuje fakta o bojové činnosti čs. Rusína Stěpana Vajdy a o jeho věznění v sovětském pracovním táboře.
Váňová, M.: Herečka. Román vtáhne čtenáře do vzrušujícího života slavné herečky Žofie Beladové.

Naučná literatura
Číže, M.: Letadla zrazeného nebe. Kniha se zabývá typy letadel, které se nacházely ve výzbroji čs. letectva v krizovém roce 1938.
Felt, K.: Kanonýr Lafi. Autor představuje kapitána AC Sparty Praha nejen jako vynikajícího fotbalistu, ale také jako šťastného a skromného otce, velkého dříče i vášnivého nimroda.
Cubeca, K. K.: Kdo jsme. V knize plné ohromujících tvrzení a argumentů autor uvádí čtenáře do tajemství existence dotýkajícího se samé hranice lidské představivosti.
Lezení na umělých stěnách. Tato kniha nemůže nahradit praktický kurz, ale seznámí s náročností technik a vysvětlí, jak předcházet nehodám.
Novák, J. A.: Utajené vynálezy. Po vědcích a jejich skrývaných objevech zůstaly často jen mlhavé indicie – ale i to málo, co prosvítá bariérou mlčení, je vzrušující!
Saldmann, F.: Sám sobě lékařem. Kniha dává návody, jak vzít zdraví do svých rukou a utužit všechny jeho součásti (stravování, váha, alergie, spánek, sexualita, stárnutí…).

Knihy pro děti
Bešťáková, E.: Cestovací pohádky. S knížkou pro děti od 5 let cestujeme po zemi, ve vodě i ve vzduchu, prožijeme různá dobrodružství a nestačíme se divit, jak je svět zajímavý a hezký.
Bull, J.: Šikulka. Kniha je určena především pro malé holčičky, které seznamuje se základními technikami šití, vyšívání a pletení.
Pikora, V.: Zlatý poklad. Kniha vysvětluje základní pojmy finanční gramotnosti a radí, jak se v životě chovat, abychom se nikdy nedostali do jakýchkoliv finančních obtíží.
Slabý, Z. K.: Tři banány. Moderní pohádka o chlapci, který kouzelným výtahem odletěl na neobyčejnou pohádkovou planetu.
Warren, M.: 23 nápadů k vyzkoušení, než vám bude 11 a půl. Kniha vás naučí správně zacházet s vrtačkou a pilkou, vázat důležité uzly a současně vám také vysvětlí zákonitosti některých fyzikálních jevů a další zajímavosti.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .     JaRo 



Design By Macik