Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bezpečnější stezka pro cyklisty i pěší

Nová stezka pro cyklisty a chodce v Holešovské a Mlýnské ulici v Bystřici pod Hostýnem bude předmětem žádosti o dotaci, kterou se letos město chystá podat do programu poskytování příspěvků na výstavbu a údržbu cyklistických stezek vyhlášeného Státním fondem dopravní infrastruktury pro rok 2016. Informovala o tom vedoucí oddělení strategického plánování a projektového řízení MěÚ Mgr. Kateřina Škarpichová. Maximální výše dotace může v rámci programu činit až 85 % z celkových uznatelných nákladů.


Plánovaný investiční projekt zahrnuje výstavbu nové stezky pro cyklisty a pěší vedoucí od centrálního autobusového nádraží ulicí Holešovskou do Mlýnské. Celková délka řešeného úseku je přibližně 124 m, stezka je navržena jako obousměrná se smíšeným provozem. V Holešovské ulici budou rozšířeny zpevněné plochy chodníku podél pozemní komunikace od autobusového nádraží až k přechodu pro chodce. Stezka bude dále pokračovat po druhé straně silnice novou lávkou přes vodní tok dlouhou přibližně 16 m. Ta je navržena jako samonosná konstrukce z lepených dřevěných prvků osazených na připravené opěry s pevným uložením. Lávka nahradí nevyhovující chodník přes silniční most. Naváže na ni nový úsek stezky s vyústěním do Mlýnské. Napojení vlevo umožní cyklistům a chodcům pokračovat do ulice Dolní, napojení vpravo povede po dosavadní travnaté pěšině a napojí se na místo pro přecházení v Mlýnské ulici.


Uvažovaný projekt nabízí zásadní řešení v rámci dopravně problematické lokality města – vhodně oddělí cyklistickou a pěší dopravu od automobilové, zvýší přehlednost a plynulost dopravy v daném úseku, zajistí bezpečnost všech účastníků silničního provozu.
-red-



Design By Macik