Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zimní turné Vrabčáků

Vrabčáci neodletěli do teplých krajin, jak by si někdo mohl myslet. V předvánočním čase se jako vždy ukryli do své zkušebny a ke klavíru, aby nacvičovali nový vánoční program. Chvílemi jejich snažení znělo jako kvílení meluzíny nebo vichřice, ale nedali se a nazkoušeli krásná zimní pásma.


Nejprve jsme se podíleli na rozsvěcení vánočního stromu na náměstí, kde jsme vystřídali po dlouhé době Sboreček. Navodili jsme atmosféru Vánoc a začali se hned chystat na volné pokračování programu v ZUŠ v Bystřici. Tento koncert byl charitativní a přinesl nemalé finanční prostředky pro zlínskou nemocnici.


Ani jsme se nenadáli a čekal nás koncert pro náš první stupeň. Děti se velmi těšily na malé zpěváčky, kteří se k nám z jednotlivých ročníků přidávali. Byl to koncert se vším všudy. Velké poděkování patří paním učitelkám za nazkoušení známých vánočních melodií, které si s námi děti zazpívaly. Po společné závěrečné písni jsme se přesunuli na druhý stupeň, kde nás čekala ryze vánoční pohoda s dárečky, koledami a spoustou přání do roku 2016.


V pondělí 21. 12., kdy byla pro děti škola zavřená, jsme opět obsadili svá teplá místečka v hudebně. Nastala generálka na Svatoštěpánský koncert. Mezi vánočním úklidem a pečením cukroví jsme se svátečně naladili a nechali se unášet tóny lidových koled.


Očekávaný den sv. Štěpána nastal a my se po dlouhých hodinách zkoušení vydali do kostela plného dychtivých posluchačů. S prvními opatrnými tóny lidové koledy Byla cesta, byla ušlapaná, v níž si nejmladší sboristé zazpívali svá sóla, se zpěváci uvolnili a začali si svůj koncert užívat. Poslední rytmickou koledou z Walesu jsme se rozloučili. Poděkovali jsme paní M. Studené, která nás během turné doprovázela. Odevzdali jsme všechny sborové noty a i z nás se naráz stali posluchači, kteří se ponořili do tónů nejznámější mše „Hej Mistře“.


Zpracování vánoční mše J. J. Ryby se tentokrát zhostily PS Tregler a Holešovský chrámový sbor doprovázený Holešovským komorním orchestrem. Jako poslední zazněla koleda „Narodil se Kristus pán“ a plný kostel diváků mohl zpívat se všemi účinkujícími.
Vzájemně prožité koledování i čas Vánoc jsou už zase za námi. S přáním krásných společných chvil také v roce 2016

Vrabčáci a Mgr. Vendula Dostálová



Design By Macik