Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Turisté se letos chystají hlavně na Kelčský Javorník

Největší středoevropské veletrhy cestovního ruchu s akcentem na regiony GO a  REGIONTOUR se na brněnském výstavišti uskutečnily od 14. do 17. ledna 2016.  Vystavovatelé oslovili během čtyř dnů celkem 32 000 návštěvníků. V rámci expozice turistické oblasti Východní Morava se na veletrhu Regiontour tradičně prezentovala také Bystřice pod Hostýnem.

Pracovnice odboru cestovního ruchu a kultury MěÚ Bystřice pod Hostýnem nabízely návštěvníkům bystřického stánku informační letáky a brožury, pohlednice, mapy i kalendáře. Zvaly na nové výstavní expozice pro sezonu 2016 do bystřického zámku (zájem byl zejména o expozici ohýbaného nábytku), informovaly o chystaných kulturních a sportovních akcích i nejvyhledávanějších turistických cílech regionu. Nejvíce se návštěvníci letošního veletrhu zajímali o novou rozhlednu Kelčský Javorník, jejíž velká fotografie se stala dominantou výstavního stánku. Ptali se na její výšku, přístupnost v průběhu roku, na trasy, které k rozhledně vedou. Tradičně velký zájem byl také o poutní místo Svatý Hostýn.  Úspěch u návštěvníků měly jako vždy drobné dárky – balónky se znakem města, tužky či soubor cukříků s autorskými obrázky Chvalčova od malíře Karla Bubílka. Někteří v tombole vyhráli i větší věcné dary – publikace z edice Zpravodaje, sportovní tašky se znakem města, kalendáře mikroregionu a mnoho dalšího. Mezi hosty bystřického stánku na veletrhu Regiontour převládali aktivní senioři, kteří si plánují cesty po České republice, ale také rodiny s dětmi. Zastavilo se i několik pamětníků, kteří už v našem kraji kdysi pobývali a líbilo se jim u nás.


Na veletrhu cestovního ruchu byl při tiskové konferenci prezentován také nový exkluzivní cyklus magazínů cestovatelských tipů z dílny olomoucké agentury em-ARK: Slovácko, Valašsko, Pálava a Lednicko-valtický areál, Zlínsko a Luhačovicko. Bystřice pod Hostýnem má svoji dvoustranu v magazínu Haná a Střední Morava, který je zájemcům k dispozici v informačním centru. 


Veletrh Regiontour je vždy pestrou směsicí barev, zvuků, vůní a chutí. Letos bylo možné ve výstavním pavilonu P potkat hadí ženu, duhově zbarvenou krásku s logem „Kroměříž 2016: V barvách – světle – umění“ lákající na letošní město rozzářené pestrými barvami, světelnými efekty a nejrůznější druhy pouličních vystoupení. K vidění byla velká plyšová zvířata i živý papoušek Ara. Hrály cimbálové muziky i renesanční hudba. Hlavním tématem domácího cestovního ruchu je po celý letošní rok 700 let od narození českého krále Karla IV.
-red-



Design By Macik