Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



AKTIVITY ve stacionáři

Začal nový kalendářní rok a my jsme v Denním stacionáři pro seniory ve Chvalčově při šálku kávy a ovocného čaje společně shrnuli nejúspěšnější AKTIVITY za pololetí loňského roku.

Naše první poprázdninové setkání se uskutečnilo při virtuální pouti do Svaté Hory u Příbrami. Vedoucí stacionáře Ingrid Vaculíková nám zprostředkovala nejen důkladnou prohlídku celé stavby, ale i genia loci daného místa. Estetické cítění jsme dále rozvíjeli ve výtvarném ateliéru, když jsme vyráběli srdíčkovou dekoraci z jeřabin. Mnozí při tom zavzpomínali na dobu svých námluv a vyrývání monogramů do kůry stromů… Další týden jsme si zopakovali cvičební sestavy určené pro ranní protažení a přidali další cvičení vhodné na doma.

V říjnu nás provázelo slunečné počasí cestou na výlet do Frýdku-Místku. Naplánovali jsme si prohlídku Baziliky Navštívení Panny Marie, oběd v příjemném prostředí zdejší restaurace Na Kurtech a sladkou tečku v podobě exkurze do firmy Marlenka. A hodnocení zúčastněných?  Kostel velice pěkný, jídlo velmi chutné a obsluha příjemná, ceny příznivé. O tyto krásné zážitky jsme se samozřejmě museli podělit s klienty, kteří s námi na výletě nebyli. Stalo se tak následující týden v naší KAVÁRNIČCE při kávě a v domácím pečeném moučníku.


V průběhu listopadu jsme se stejně jako všichni kolem začali připravovat na nejkrásnější svátky roku – ve výtvarném ateliéru jsme si ze zavařovacích sklenic pomocí provázku, lepidla a bílé barvy vyrobili svícny. Těmi jsme další týden vykouzlili to správnou atmosféru Adventního koncertu. Hudba v podání žáků ZUŠ Bystřice pod Hostýnem a studentů konzervatoře z Brna pod vedením MgA. Magdy Čáslavové v nás všech zanechala opravdu příjemný zážitek.


Abychom se zapojili do předvánočního šílenství, jednu kavárničku jsme věnovali tzv. zdravému pečení. S ohledem na různá zdravotní omezení jsme společně připravili netradiční dobroty. Nejvíce chutnaly sladkosti z fíků. Na zklidnění v předvánočním shonu jsme uspořádali posezení s příjemným povídáním Mgr. Markéty Hnilicové z Muzea Kroměřížska, tentokrát na téma Pranostiky v předvánočním čase. A přípravy vrcholily. Bylo zapotřebí společně nachystat přáníčka s motivem stromečků a papírové andělíčky. Ty jsme pověsili na náš stacionářský stromeček při rozžíhání, kterému předcházelo jako každý rok vystoupení dětí ze ŽŠ a MŠ Chvalčov. S přáním zdraví a osobních úspěchů v novém roce od starosty Ing. Antonína Stodůlky a místostarostky Jiřiny Hurtové jsme zakončili nejenom příjemné posezení, ale i celý úspěšný rok.


Touto cestou chceme pozvat další aktivní seniory k návštěvě AKTIVIT ve stacionáři pro seniory ve Chvalčově, a to vždy v úterý od 9.00 do 11.00 hod, kdy je připraven speciální program jak pro naše klienty, tak pro návštěvy z blízkého okolí. Nemusíte se registrovat ani podepisovat smlouvu, dokonce ani platit. Jen přijďte mezi nás strávit společné dopoledne!

Za všechny ze stacionáře
Vladimíra Procházková



Design By Macik