Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

S. Komenda: „Spisovatel není ten, kdo píše – ale ten, koho tisknou.“ Našim čtenářům předkládáme pár nových titulů tištěných knih.


Beletrie
Coelho, P.: Valkýry. Tajemný, podivuhodný román líčí autorovo neuvěřitelné lidské a duchovní putování Mohavskou pouští.
Miller, A. D.: Sněženky. Autorský debut, vycházející z osobních prožitků, přináší strhující obraz postkomunistické Moskvy.
Pekárková, I.: Málo černý varlata. Počtení plné humoru nutí čtenáře prskat smíchy, ale občas také vzteky.
Picat, M.: Než odejdu navždy… Boj osamělé matky, která je odsouzena k neodvratné blížící se smrti, je veden nutností najít včas rodinu, která se postará o její čtyři děti a přijme je.
Schirokauer, A.: Lukrecie Borgia. V této románové biografii se autorovi podařilo očistit Lukrecii od zkreslujícího historického obrazu a dramaticky zachytit všechny její životní zlomy.

Naučná literatura
Donutil, M.: Šedesát uzlíků na provázku života. Miroslav Donutil má štěstí. Hraní a život se mu prolínají, a když se rozhodne napsat o tom knížku, rozhodně má o čem psát.
Formáková, M.:: Kuchařka pro singl domácnost. Jednoduché recepty různých druhů jídla pro ty, kterým doma nikdo neuvaří a jsou odkázáni jen a jen sami na sebe.
Forrester, P.: Práce se dřevem. Kompletní obrazový průvodce technikami představuje ucelený úvod do práce se dřevem, který vás krok za krokem seznámí se základními postupy.
Kushner, H. S.: Překonat strach. V této knize autor naznačuje způsob, jak se vypořádat se strachem a radovat se ze života ve světě plném hrozeb.
Sedláková, S.: Cvičíme v kanceláři. Jednoduché cviky proti bolesti zad, zaměřené na krční, hrudní, bederní páteř a na horní a dolní končetiny.

Knihy pro děti
Adámek, M.: Jak funguje letecká záchranka. Kniha napsaná čtivou reportážní formou nás seznámí se zákulisím letecké záchranné služby.
Rival, M.: Říkanky z džungle. 21 rytmických říkanek má dětem napomoci v hlasových návycích a pohybových aktivitách.
Ungar, A.: 15 minut pilates denně. Čtyři programy pilates jako osobní trenér. Nepotřebujeme žádné náčiní, cvičíme v klidu domova a získáme pevné, pružné, vytvarované tělo.
Volhejnová, V.: Čeští spisovatelé. Na začátku stojí kronikář Kosmas, ale po cestě staletími se setkáme třeba i s K. H. Borovským, Jaroslavem Vrchlickým, Franzem Kafkou, Františkem Kožíkem, Josefem Kainarem a spoustou dalších až po Michala Viewegha.
Webb, H.: Jak Alfík zůstal sám. Další knížka ze série příběhů o malých zvířátkách. Tenhle je o pejskovi, kterého nikdo nechce. o malých zvířátkách. o malých zvířátkách. zvířátkách.

V březnu, měsíci čtenářů, vydáváme pro ty nejmenší a jejich rodiče v dětském oddělení nový tématický interaktivní kufřík s názvem „MOŘE“.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz 

 JaRo



Design By Macik