Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Sídliště čekají změny

Projekt s názvem „Regenerace panelového sídliště v Bystřici pod Hostýnem“ v současné době připravuje město Bystřice pod Hostýnem. Bude řešit regeneraci nejstarší sídlištní zástavby, která je situována v západní části města podél ulice Bělidla, ale také druhou generaci výstavby, která je ze severní strany vymezena ulicí Pod Zábřehem, z jižní části ohraničena ulicí Sídliště a zástavbou rodinných domů. Na realizaci této investiční akce bude město žádat o finanční prostředky na Ministerstvu pro místní rozvoj, v rámci programu Podpora bydlení, podprogramu Regenerace panelových sídlišť. Projekt bude zpracován dle podmínek poskytování dotací ze státního rozpočtu na podporu regenerace panelových sídlišť.


V případě získání podpory bude předmětem projektu komplexní řešení zjištěných nedostatků bystřického sídliště. Cílem je zlepšit podmínky pro sociální a kulturní rozvoj jeho obyvatel a dosáhnout celkového zkvalitnění prostředí, v němž žijí. V rámci dotačního programu Ministerstva pro místní rozvoj mohou být obnoveny chodníky, komunikace, parkovací plochy, sportoviště a hrací plochy pro děti, stejně jako plochy zeleně. Záměrem projektu je zmodernizovat areál sídliště a odstranit nedostatky.


Nositelem projektu je Zastupitelstvo města Bystřice pod Hostýnem. Projekt je řešen v rámci pracovní skupiny a o postupu prací bude průběžně informována také městská rada. Přípravné práce se budou skládat z několika etap. Do projektu zapojíme i samotné obyvatele sídliště. V průběhu podzimu letošního roku uspořádáme anketní šetření, aby všichni, kdo na sídlišti bydlí, mohli vyjádřit své připomínky a návrhy k jeho obnově. Ty budou v rámci navrhovaných úprav akceptovány. Po zpracování anketního šetření předložíme návrh regenerace obyvatelům sídliště formou veřejného projednání. I zde budou občané moci vznést k projektu své náměty a připomínky. Bližší informace o průběhu anketního průzkumu zveřejníme prostřednictvím rozhlasu, webových stránek města a  ve Zpravodaji.
Projektová příprava bude pokračovat i v následujícím roce, kdy by měla být zpracována projektová dokumentace I. etapy projektu a vyřízena potřebná povolení. Předložení žádosti o dotaci a vlastní realizace I. etapy jsou předpokládány v roce 2013.

         

 Ing. Alena Baďurová
 manažerka projektu



Design By Macik