Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nová turistická mapa Hostýnských vrchů

Turistickou mapu Hostýnských vrchů v měřítku 1:55 000 vydala v srpnu 2011 Centrála cestovního ruchu Východní Moravy  (CCRVM) se sídlem ve Zlíně. Ve spolupráci se Sdružením Kroměřížsko vyšla souběžně i druhá mapa, která zahrnuje oblast Chřibů a okolí Kroměříže. Turisté mají nové mapy s řadou tipů na výlety zdarma k dispozici v informačních centrech regionu a u některých dalších poskytovatelů služeb.


„Kvalitní mapové podklady firmy Shocart doplňují na zadní straně fotografie a informace o zajímavostech v dané lokalitě,“ uvedla místopředsedkyně Sdružení pro cestovní ruch Kroměřížsko Barbora Janečková. Mapy navazují na průvodce po čtyřech oblastech Kroměřížska (Hostýnské vrchy, Holešovsko, Kroměříž a Chřiby), které vydalo sdružení společně s CCRVM v loňském roce.


Mapa Kroměřížsko a Hostýnské vrchy je v textové a obrazové části tematicky rozdělena do okruhů, například Vyhlídky, rozhledny a zříceniny, Dovolená se psem, nikoliv pod psa  nebo Jak zabavit děti v lese. V  Tipech na výlet za humna se mohou návštěvníci Hostýnských vrchů a Holešovska inspirovat k výletům za hranice Podhostýnského regionu. Mapa Kroměřížsko a Chřiby nabízí 14 turistických tras včetně označeného převýšení a řadu informací o přírodních i historických památkách, včetně areálu zámku UNESCO v Kroměříži.
Mapy vyšly v nákladu 7 tisíc kusů a budou sloužit také k propagaci Východní Moravy a Kroměřížska na veletrzích cestovního ruchu doma i v zahraničí. 
                        

-jan-



Design By Macik