Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Úspěchy bystřických kulturistů v sezoně 2011

Naturální kulturistika zažívá v současné době obrovský nárůst popularity, o tom se mohli přesvědčit návštěvníci Mezinárodního mistrovství České republiky v kulturistice mužů a fitness žen 2011, které proběhlo 21. května v Třinci.
V jedenácti  kategoriích soutěžilo celkem 110 závodníků převážně z České a Slovenské republiky. Tradičně se soutěže zúčastnili i závodníci z Bystřice pod Hostýnem. Po loňském úspěchu Jindřicha Nesrsty se do letošního mistrovství republiky přihlásilo dokonce pět zástupců bystřického TJ Zekon klubu. Bude kulturistika v Bystřici pod Hostýnem sportem číslo jedna?


Úspěchy místních závodníků jako by tomu nasvědčovaly. Celkem se jim v rámci MČR a MMČR podařilo umístit na čtyřech medailových pozicích, což je na úrovni mezinárodního mistrovství republiky velice dobrý výsledek.
Skvěle načasovanou formu ukázal v kategorii muži do 180 cm Jindřich Nesrsta, který byl ziskem 2. místa v Mistrovství české republiky a ziskem 3. místa v rámci mezinárodní soutěže nejúspěšnějším zástupcem bystřického TJ Zekon klubu. Tento závodník, který byl vyhlášen sportovcem roku Bystřice pod Hostýnem, úspěšně reprezentoval i na ME v naturální kulturistice 2010 v italském Miláně. Mezi další výrazné úspěchy patřilo 3. místo Jaromíra Janečky v MČR kategorie muži do 174 cm a 3. Místo Evy Sikorové v kategorii ženy fitness do 164 cm.


Vyvrcholením soutěžní sezony v naturální  kulturistce byla pro závodníky bystřického TJ Zekon klubu účast na Mistrovství Evropy IFFNB EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2011, které se konalo v červnu v Českých Budějovicích.
Podobně jako v loňském roce předvedl svoji evropskou formu  Jindřich Nesrsta, který  obsadil 3. místo v kategorii mužů do 178 cm . Díky stabilní formě a výborným výkonům všech členů se umístil oddíl TJ Zekon v soutěži družstev na celkově čtvrtém místě.


V jednotlivých kategoriích se ostatní závodníci bystřického TJ umístili takto: v kategorii muži do 178 cm 3. místo Jindřich Nesrsta a 7. místo Tomáš Hlavizňa, v  kategorii muži do 172 cm, 6. místo Jaromír Janečka a v kategorii ženy fitness 8. místo Eva Sikorová.

Bohumír Haleš

TJ Zekon



Design By Macik