Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kdo je rytíř?

Kdo je rytíř?

Nemá strach ani ve dne, ani v tmách. Nechová se zbaběle, chrání svoje přátele. Rytíř v nouzi pomáhá, tak zní naše přísaha!“ To jsme si řekli na hradě Křídlo. A nešli jsme tam se školkou a s rodiči jen tak pro nic za nic. Měli jsme důležitý úkol, který nám dali samotní strážci Hostýnských vrchů – portáši. Ti přišli k nám do školky s velkou prosbou. Při svém putování po okolních lesích našli vzácný meč samotného rytíře Ctibora z Cimburka, který žil na hradě Křídlo. Jelikož si s ním nevěděli rady, požádali nás, zda bychom mohli tento památný meč chrabrému rytíři vrátit. Ten je totiž bez svého meče nucen bloudit v okolí hradu.


Děti přijaly úkol statečně, a když jsme se konečně dočkali krásného letního počasí, vyrazili jsme společně s rodiči splnit, co jsme slíbili. Cesta do útrob zříceniny hradu Křídlo byla strastiplná, ale i přes špatnou radu místního „horala“ jsme dorazili na určené místo vpořádku. Tam nás čekal sám rytíř Ctibor se svou dvorní dámou Kateřinou a pomocníkem. Měl velkou radost ze svého znovuobjeveného meče a za odměnu pasoval všechny přítomné chlapce na rytíře a děvčata na dvorní dámy. Ve stínu lesa pod seschlým dubem objevily děti truhlu se sladkým pokladem. Na závěr zazněla již zmíněná přísaha a úkol byl splněn. Unavené, ale plné zážitků si děti s chutí ve školce odpočinuly, aby načerpaly síly na naši poslední společnou akci, kterou je velká zahradní slavnost spojená s pasováním na školáka, opékáním špekáčků a přespáním v MŠ.


Letošní rok byl i přes rozmary počasí vydařený. To lepší jsme spolu s rodiči přivítali na školní zahradě při oslavě Dne dětí. Celé odpoledne s názvem „Mámo, táto, pojď si se mnou hrát“ sklidilo velký úspěch jak u malých, tak u velkých. Pokračovali jsme celodenním výletem do Kostelan, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavého o životě indiánů, projeli se na koni a také nahlédli do života na Divokém Západě. Každoroční tradicí je prohlídka ZOO Lešná, kde se nám i přes mírně uplakané počasí líbilo. Doufejme, že se i příští rok všechny akce podaří a že nám sluníčko bude přát. Našim rodičům patří velké díky za spolupráci a pomoc při některých akcích. Vašeho zájmu a společné činnosti si moc vážíme. Všem přejeme krásné léto, klidnou dovolenou a zábavné prázdniny.

                   

Za MŠ Sokolská 
Bára Hlavíková



Design By Macik