Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřičtí dorostenci vyhráli halový fotbalový turnaj

Po nelichotivém zakončení podzimní části soutěže Zlínského krajského přeboru dorostu se naši kluci potřebovali oklepat a znovu získat chuť do fotbalu. K tomu jim měla pomoci účast na turnaji, který pořádal místní fotbalový klub a který se konal 1. prosince 2012 ve Sportovní hale SD Sušil v Bystřici pod Hostýnem.

Turnaj se za účasti šesti týmů hrál systémem každý s každým a naši dorostenci tento turnaj senzačně vyhráli, když ve svém posledním zápase překvapivě porazili favorita turnaje – silný celek Spartaku Hulín. První jejich vystoupení, jímž zahajovali tento svátek dorosteneckého fotbalu na domácí půdě, byl ve znamení opatrnosti, ale také náznaku, že při zodpovědném přístupu ke hře mohou dosáhnout pěkného umístění. Základním kamenem úspěchu a nakonec i remízy v tomto zápase s SK Hranice, byl výkon brankáře Konečného, který svůj tým několika bravurními zákroky podržel.


V dalším průběhu turnaje šli hoši vítězně od zápasu k zápasu. Protože v tom posledním nastupovali proti hulínské „mašině“, která válcovala ostatní týmy s výjimkou SK Hranice, bylo jasné, že kdo vyhraje, stane se vítězem turnaje. Po odhodlaném a výborném týmovém výkonu, opět podpořeného skvělým gólmanem, naši borci zvítězili i v tomto utkání, přestože ještě 2 minuty před koncem prohrávali o gól. V samotném závěru se jim podařilo vyrovnat, a po té co soupeř odvolal brankáře (pouze vítězství by mu zajistilo 1. místo v turnaji), 5 sekund před koncem utkání rozhodl David Ondroušek zlatou brankou do prázdné brány o tom, že celkovým vítězem turnaje se stal domácí celek FK Bystřice pod Hostýnem. Bezprostředně po utkání vytryskl gejzír radosti bystřických dorostenců, která v kabině gradovala vítězným pokřikem. Co pokřikem, přímo řevem na celou halu! Poděkování za přípravu a organizaci turnaje patří především Monice Vyoralové a také ostatním pořadatelům.


Hlavní cíle účasti na tomto turnaji byly splněny, a tak chlapcům přejme, aby posílené sebevědomí v zimní přípravě zúročili a v jarní části podobně bojovnými a semknutými výkony dokázali nejenom sobě, ale i fanouškům, že fotbal hrát umějí. Popřejme jim také  další fotbalový růst i radost ze vstřelených gólů a vyhraných utkání.

           

Jan Zezulka



Design By Macik