Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Leden zaujímá čestné a významné postavení mezi ostatními měsíci proto, že zahajuje nový kalendářní rok. Letos je to rok 2013. Přejeme Vám, ať je pro Vás celý tento rok třináctka šťastným číslem a máte šťastnou ruku při výběru knih:

Beletrie

Gouda, S. S.: Tajná dcera. Román ukazuje nevyzpytatelné cesty osudu i dalekosáhlé důsledky, jež má každé naše rozhodnutí pro nás i naše rodiny, včetně neporazitelné síly lásky.
Hercíková, I.: Johana. Novela o mládí a velké první lásce Johanky Rottové, známé později jako Karolína Světlá.
Joyce, R.: Nepravděpodobná pouť Harolda Frye. Příběh o nenápadném muži, který jde, aby zachránil druhého, je podán s nesmírnou přesvědčivostí, humorem i smutkem.
Pawlowská, H.: Strašná nádhera. Nová kniha povídek známé spisovatelky, scenáristky a moderátorky vypráví o tom, že touha po lásce nesouvisí s věkem.
Zajev, V., G.: Zápisky odstřelovače. Nejlepší záznam o stalingradské bitvě z pera přímého účastníka bojů představuje klasické dílo válečné literatury.

Naučná literatura

Barber, J.: Míchání barev. Kompletní obrazový návod pro autory obrazů – jak míchat 25 nejznámějších akrylových, olejových a vodových barev.
Brdička, J.: Tomáš Holý. Kluk, který nikdy nezestárl. Monografie o nezapomenutelném představiteli dětských rolí.
Clarke, S.: Obnažená Paříž. Vydejte se na prohlídku města lásky s tím nejpovolanějším průvodcem, nahlédněte Paříži pod sukně a poznejte všechna její tajemství.
Hora-Hořejš, P.: Toulky českou minulostí 13. Třináctý, předposlední díl známého historického cyklu se v souboru dílčích témat věnuje období přelomu 19. a 20. století.
Johnson, P.: Darwin. Vynikající a čtivý životopis jednoho z nejslavnějších vědců všech dob.
Obliza, M.: Mefisto a co všechno odnes´ čas… Kniha plná autentických vzpomínek na legendární kapelu Mefisto i zlomová 60. léta.
Šimková, H.: České bezlepkové pečení. Recepty vycházejí ze zvyklostí a tradic české rodiny pro potřeby celého roku, včetně klasických svátků, jsou však připraveny z bezlepkových surovin a některé počítají také s dalšími alergiemi.

Knihy pro děti

Carranz, M.: Válka čarodějek. Fantasy román o nesmiřitelném boji mocného klanu vlčic, odehrávající se v bájném světě nadpřirozených, kouzlem obdařených bytostí.
Hejná, O.: 111 příběhů s hádankou. 111 veselých příběhů s hádankou pro pobavení a               k zamyšlení pro prvňáčky, ale určitě i pro vnímavé a zvídavé mladší děti.
Nosov, I.: Neználek v Kamenném městě. Po dlouhé odmlce znovu přichází neposedný Neználek a jeho kamarádi, kteří tentokrát pomohou z nesnází obyvatelům Kamenného města.
Skořepová, E.: Chytré pohádky z městské zahrádky. Zvířátka ve světě financí. Očima zvířátek se mohou malí i velcí čtenáři dovědět něco nového o finančních zákonitostech, které platí všude kolem nás.
Špaček, L.: Dědečku, vyprávěj. Knížka je určena dětem od tří let, vypráví o světě etikety pohledem malého děvčátka a jejího trpělivého a laskavého dědečka.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz

JaRo



Design By Macik