Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kulečníkový turnaj v Rychlově

Závěr roku je asi všude stejný. Pracovní shon, bilancování úspěchů či neúspěchů, rozdávání finančních odměn a kolektivní oslavy na závěr. Někdo si udělá čas na vánoční koncert, pro někoho je neodmyslitelný vánoční trh, dárky na poslední chvíli a dlouhá fronta na živého kapra. Hospodyňky se předhánějí v počtu druhů napečeného cukroví, zato chlapi si raději počkají na mysliveckou naháňku nebo štěpánskou vycházku do hor. Je to čas, kdy tradičně přinejmenším jednou v roce je na štědrovečerní půlnoční mši kostel zaplněn k prasknutí.

Tradice se dodržují i u nás v Rychlově. K těm oblíbeným zde patří, dnes snad již také obvyklé, zpívání koled na Štědrý den odpoledne před kaplí s živou hudbou. Zpívání se těší stále většímu zájmu místních i přespolních obyvatel. Milovníci biliáru si nenechají ujít svůj oblíbený vánoční turnaj. Letos se přihlásila necelá dvacítka kulečníku dychtivých hráčů. Pravidla soutěže byla včas zveřejněna na nástěnce a každý se mohl svobodně rozhodnout, zda půjde do boje s ostřílenými borci a zda zvládne manipulaci s tágem. Pravidla hry i postupu zůstala stejná a finálové zápasy se uskutečnily jako každoročně na druhý vánoční svátek v místní hospůdce U Kapličky. Dne 20. prosince byla ukončena základní skupina a do osmičky postupových zápasů se probojovali Jan Zbranek, Pavel Novotníček, Ola Hlaváč, Miroslav Zicháček, Ivo Matyáštik, Tomáš Papežík, Antonín Zicháček a Radek Orava.

Kulečníkový galavečer zaznamenal malé změny. Začínalo se utkáním o poslední místo, a to již ve dvě hodiny odpoledne. Stáli proti sobě Aleš Růžička a Jarda Zábranský. Pánům byl dopřán dostatek času na promyšlení každého žduchu a ve svůj prospěch toho využil Aleš Růžička.  Až po páté hodině začal boj o třetí místo, ve kterém se utkali Miroslav Zicháček a Ola Hlaváč. Poprvé v historii vánočního turnaje dosáhl na stupínek vítězů Ola Hlaváč, zrovna tak jako si poprvé Miroslav Zicháček odnášel jen bramboru. Závěr svátečního dne patřil finálovému zápasu. Dvě největší esa, domácí Jan Zbranek a přespolní Pavel Novotníček, předvedla svou mistrovskou hru. Po dlouhém napínavém boji, kdy hospoda téměř nedýchala, si radost z vítězství vychutnával Pavel Novotníček a putovní pohár opět odcestoval do Hlinska pod Hostýnem. Poháry, ceny i gratulace předával všem hráčům organizátor Roman Svoboda. Poprvé se také do nově založené „síně slávy“ uvedl nejstarší člen a dlouholetý hráč turnaje Antonín Zicháček.

Poděkování patří organizátorům, všem sponzorům a samotným hráčům, kteří obohatili milovníky kulečníku o napínavý sportovní zážitek. Velké poděkování si zaslouží paní hostinská Vlaďka, která pro nás nachystala útulné prostředí s bezchybnou obsluhou, a Jarda Válek, který si srdce všech získal výborně připraveným, všemi milovaným jídlem vepřová- knedlík-zelí.
Kulečníku není nikdy dost, a tak se hned po rautu pokračovalo v přípravě na další ročník.

                                                                                                                                           ŠraM



Design By Macik