Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Poděkování dobrým lidem

Pěstounskou rodinu Sysalových z Janovic u Frýdku Místku poznal Bystřičan Pavol Ondrejčík před patnácti lety prostřednictví televizního pořadu. Jak sám říká, má rád lidi, vždyť jeho tatínek pocházel ze sedmnácti dětí, a tak se rozhodl Ivu a Daniele Sysalovým, kteří v rámci působnosti třineckého občanského sdružení Filadelfie přijali do pěstounské péče od roku 1995 postupně osm fyzicky postižených dětí, pomáhat ze všech svých sil. Začal o nich také mluvit s lidmi ve svém nejbližším okolí a neúnavně hledat sponzory. Dvakrát ročně rodinu osobně navštěvuje a na návštěvy bere také dobré dárce, aby měli konkrétní představu, kde a jak jejich peníze pomáhají. Posledním velkým vítězství pana Ondrejčíka je získaných 120.000 korun na novou střechu pro dům Sysalových  postavený svépomocí. 

Většina dárců a spolupracovníků pana Ondrejčíka pochází z Bystřice pod Hostýnem. Všem jim patří poděkování pěstounské rodiny. Jsou to: Grygarovi, Roztočilovi, Krčmařovi, dvě rodiny Janečkových, Janušovi, Koutní, Vraštiakovi, Pelcovi, Smětalovi, Hrdličkovi, Krutilovi, Dočekalovi, Bečkovi, Živní, Škrdlíkovi, Jakubcovi, paní Moráčková, Přemek Němec a jeho kamarádi, Pavel Novotný, Ing. Petr Josínek, slečna Bubelová, paní Zemánková, Drešerovi, Vystrčilovi, Podhostýnské papírny, Kovonax, spol. s r. o., Mlékárna Net Plasy, spol. s  r. o. 


„Milý Pavle, (…) jinak samozřejmě připojuji poděkování Tobě samotnému. Musím říct, že takového mecenáše nám všichni závidí. Co jsi pro nás už všechno udělal, je naprosto neuvěřitelné. Nevím, jestli dobře počítám, ale je to minimálně 15 let, co jsi k nám přijel poprvé. A 15 let, to je minimálně 30 návštěv, brigády nepočítaje. A 30 návštěv, to je asi tak      2 250 naježděných kilometrů – jako od nás do Portugalska. Kéž Ti to požehnání, kterým nás zahrnuješ, Pan Bůh vrátí…“ Ivo


„To nejlepší pro děti bez rodičů jsou noví rodiče“ – tak zní krédo občanského sdružení Filadelfie. Jak dokazuje příklad Pavola Ondrejčíka z Bystřice pod Hostýnem a všech štědrých sponzorů, stejně důležití jsou i rodinní přátelé, příznivci, lidé, kterým není lhostejný svět za vlastním prahem.

            

msch 



Design By Macik