Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vánoční Londýn

Paní učitelka angličtiny Alena Nevřalová  nám poskytla zajímavou nabídku – navštívit před Vánocemi hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. „Londýn! “ vyjekly jsme s kamarádkou a ihned  věděly, že se této pětidenní akce musíme zúčastnit.

Ve středu 5. prosince pro nás k místnímu kostelu přijel luxusní autobus směřující do Anglie. Cesta vedla mnoha městy i republikami, nadchnout nás tedy mohla nejen Česká republika a Anglie, ale také  Německo, Belgie a Francie. Plavba trajektem byla nejlepší, protože jsme mohli procházet obchůdky a restaurace.

„Konečně vysedáme!“ zvolala naše skupinka. Celý den jsme chodili po památkách Londýna a obdivovali jeho krásy.  Navštívili jsme na příklad Westminsterské opatství, Big Ben, Národní galerii a další místa. Po celodenní prohlídce města nás rozvezli do rodin. Naše rodina na nás udělala velice příjemný dojem. Druhý den jsme opět poznávali londýnské pamětihodnosti, ale nejen to, také jsme nakupovali na nejznámější ulici  Oxford Street. I třetí den měl opravdu pestrý plán. Poznali jsme Tower a Tower Bridge.
Zpáteční cesta byla opět velmi dlouhá a únavná. Většinu času jsme prospali, a když ne, povídali jsme si o našich hostitelských rodinách. Poznávací zájezd se mi velice líbil, protože jsme byli dobrá parta a všichni na nás byli moc milí.

Michaela Hrabalová, 8. B
ZŠ T. G. M.



Design By Macik