Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřický Zekon klub bodoval v Americe

Reprezentanti bystřického Zekon klubu, kteří se věnují naturální kulturistice, získali na konci minulého roku řadu významných ocenění v domácích i mezinárodních soutěžích. V říjnu se ve Znojmě konala pohárová soutěž v naturální kulturistice Natural cup 2012, kde se Eva Sikorová a  Jaromír Janečka snažili o předvedení formy. Jaromír Janečka získal 5. místo v kategorii mužů do 175 cm a krásné 2. místo v kategorii muži-masters 40–50 let. Eva Sikorová obsadila 7. místo ve fitness figure.


Čtrnáct dní poté čekalo bystřické kulturisty maďarské pódium. V Tatabányi se uskutečnilo mistrovství Evropy s názvem INBA European Championship 2012. Odtud si oba reprezentanti odnesli cenu za 4. místo v kategorii smíšených párů, Sikorová  obsadila ve fitness figure 8. příčku, Janečka získal 4. místo v masters 40–50 let a sedmý skončil v mužích do 174 cm.


 Závěrem a slavnostním vyvrcholením soutěžního roku 2012 byla nejprestižnější soutěž naturálních sportovců – INBA Natural Olympia konaná v státě Nevada v Renu ve dnech  9.–11. 11. 2012. Českou republiku, a především bystřický  Zekon klub v soutěži reprezentovala opět Eva Sikorová. Držela se své kategorie fitness figure, tentokrát však rozdělené dle výšky, proto byla zařazena do kategorie fitness figure medium. Vybojovala skvělé třetí místo a domů si přivezla i spoustu zážitků z velké soutěže.
„Někomu mohou svalnatá těla a vystouplé žíly nahánět hrůzu,“ říká Eva Sikorová,“ ovšem těla našich závodníků jsou vypracována přirozenou cestou, bez nápomocných látek a v souladu se zdravím.“ Jak uvádí, dopingová pravidla jsou natolik přísná, že si málokterý  závodník dovolí sáhnout po zakázané látce. „Výkony,  které podáváme, jsou čistě naší prácí,“ dodává úspěšná reprezentantka bystřického Zekon klubu. 

            -red-



Design By Macik