Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



KNIŽNÍ NOVINKY V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ

Milí čtenáři a přátelé dobrých knih, červenec a srpen jsou nejteplejšími měsíci v roce. Máme tu tedy léto v plném proudu, a my jsme pro vás přichystali ty nejlepší tipy na prázdninové a dovolenkové čtení.

Beletrie
Beranová, Z.: Všechny vůně Afriky. Dobrodružný román plný tajuplné magie, smrtelného nebezpečí, erotického jiskření i černého humoru.
Buchheim, L.-G.: Ponorka. Kniha je autorovým svědectvím. Za války působil jako válečný zpravodaj u německého válečného loďstva a byl jedním z několika ponorkových námořníků, kterým se podařilo zůstat naživu.
Florescu, C. D.: Jakob se odhodlá milovat. Románový epos líčí osudy rodiny lotrinských kolonistů v rumunském Banátu od třicetileté války po první polovinu 20. století.
Lecká, I.: Dámská jízda s Milanem. Humoristický román, který pobaví zdravý ženský i mužský rozum.
Tříštík, M.: Chceš-li rozesmát pánaboha.  S úsměvnou jemnou ironií napsaný dramatický a emotivní příběh.

Naučná literatura
D' Ansembourg, T.: Přestaňte být hodní, buďte sami sebou. Psychologický rádce v oblasti komunikace a seberealizace – jak být s druhými, a přitom zůstat sám sebou.
Eckertová, L.: Bezpečnost dětí na internetu. Rádce zodpovědného rodiče. Deset okruhů potíží, které se týkají každého uživatele počítače či mobilního telefonu, a praktické rady jak těmto problémům předejít a jak je řešit.
Janoška, M.: Sopky a sopečné vrchy České republiky. Výčet 164 lokalit, které jsou významným pozůstatkem třetihorní a čtvrtohorní vulkanické činnosti na našem území.
Kosatík, P.: Fenomén Kohout. Kniha o životních peripetiích rozporuplné osobnosti Pavla Kohouta je zároveň otevřenou i polemickou a kritickou výpovědí nejen o něm.
Plch, M.: Kam za technickými památkami: Morava. Cestovní příručka rozdělená do tří částí (Vysočina, severní a jižní Morava) přináší výčet technických památek a zajímavostí.
Slavné vily Zlínského kraje. Kniha seznamuje s 50 význačnými vilami a rodinnými domy postavenými na území Zlínského kraje od konce 19. století do současnosti.
Taleb, N. N.: Zrádná nahodilost. Kniha o skryté roli náhody na trzích a v životě se pokouší změnit náš pohled na sféru podnikání a obchodu a okolní svět.
Titěra, D.: Včelí produkty mýtů zbavené. Autorovy poznatky o včelích produktech, získané ve výzkumu, včelařské praxi i světové literatuře.
Tureček, B.: Labyrintem Íránu. Kniha uvádí řadu málo známých informací o jedné  z nejzajímavějších a nejvýznamnějších zemí současného politického světa.

Knihy pro děti
Obůrková, E.: Kam za příšernými strašidly a jejich ohavnými rejdišti. Autorka provází po různých místech České republiky a seznamuje s děsivými bytostmi a událostmi, které jsou spojeny s určitými místy.
Pez, A.: Zombíkovy narozky. Knížka s nápaditou estetikou a příběhem, v němž je v jemném poměru namíchán humor, strach a napětí.
Pospíšilová, Z.: Detektivové a zachráněné peníze. Dobrodružství party kluků, která řeší záhadné detektivní případy. Druhá část napínavé série s tajným vzkazem a doprovodnými otázkami pro malé detektivy.
Stančík, P.: Mrkev ho vcucla pod zem. Dobrodružná interaktivní pohádka s prvky dětského hororu zaujme i milovníky počítačových her.
Uličiansky, J.: Analfabeta Negramotná. Příběh plný neuvěřitelných dobrodružství odehrávající se v šeru knihovny.

Příjemné léto a spoustu dobrých knih nejen na dovolenou! Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz   
Naše knihovna pro vás bude otevřena i o prázdninách vždy v pondělí a ve středu od 9.00 do 16.30 hodin. Každou středu od 9.00 hodin vás navíc čeká Prázdninový knihotoč – dopoledne plné her, vyrábění nebo soutěží. Více se dozvíte na našem webu: www.knihbph.cz
Pokud budete mít čas i chuť, přijďte se za námi podívat a zkrátit si dlouhou prázdninovou chvíli. Těšíme se na vás ... 

JaRo



Design By Macik