Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vzpomínka na školu v přírodě

Na škole v přírodě byla naše třída V. B ze ZŠ T. G. Masaryka koncem dubna. Naší školou se na týden stala Chata Pod Tesákem. Byli jsme tam s paní učitelkou Mališovou a panem Havránkem. Téma letošní školy v přírodě bylo: Ochrana přírody (22. 4. Den Země ) a skauting (24. 4. Den skautů). Ve středu 24. 4. jsme ráno vyšli od školy v Bystřici p. H. směrem na Hostýn. Odtud jsme se vydali naučnou stezkou „Živočichové a rostliny Hostýnských vrchů“ až na Chvalčov - Říku, odkud nám jel autobus na Tesák. Když jsme přišli z výšlapu, vyslechli jsme si referát o ochraně přírody a skautingu a potom jsme se ještě dívali na film o skautech „Na dobré stopě“. Ve čtvrtek jsme hráli Sazku – běhali jsme po lese a hledali papírky s otázkami, které byly umístěné na stromech a na které jsme museli správně odpovědět. Také jsme se seznámili se základy první pomoci, učili jsme se vázat několik uzlů a ještě jsme luštili různé šifry. Každá skupina dostala zašifrovaný úkol a ten měla předvést při večerním programu. Večer na diskotéce jsme hráli taneční hry a hru „Poznej písničky z filmů a pohádek“. V pátek jsme v lese hráli např. hru Brouci Kousáci – papírky poházené po lese jsme měli sbírat pusou a nosit na své stanoviště. Také jsme pracovali s buzolou a vytvářeli plakát „Ochraňuj přírodu“. Večer se konal táborák a stezka odvahy. Tu jsme museli nejen projít podle bílých stop, ale také si z ní zapamatovat heslo – ŘÁNARCHO UDUB (Budu ochranář). U ohně jsme zpívali písničky a opékali špekáčky. Poslední den jsme hráli nejúspěšnější hru celé školy v přírodě – „Latrínu“ a potom nastalo vyhodnocení nejšikovnějších dětí všech her a soutěží.

Celá škola v přírodě se mi líbila, protože jsme hráli mnoho dobrých her a dozvěděla jsem se spoustu informací ze života skautů.
Magdaléna Mikešková, žákyně 5. B  ZŠ TGM

Velký dík patří panu Tvrdoňovi i celé jeho rodině za opětovné poskytnutí velmi příjemného zázemí po celou dobu školy v přírodě na Chatě Pod Tesákem. Ještě jednou moc děkuje                                                                                                  

Renata Mališová, vedoucí ŠVP



Design By Macik