Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

                                                                                                                                                                      

27. 4. Bystřice pod Hostýnem, muži A – Louny 38:22 (19:8)
Přesvědčivé vítězství a zároveň záchrana v první lize, zbývající zápasy už se mohou dohrávat v klidu, bez nervozity. Zápas měl od začátku jednoznačný průběh, v brance velmi dobře nahradil zraněného Krupu zlínský Šidlík. Všichni hráči z lavičky dostali příležitost si zahrát. Hru dobře řídil Dobeš a osmi brankami se blýskl nejlepší střelec první ligy Zbránek. Další branky přidali: Juránek 5, Dobeš, Salvet a Kovařík po 4, Petrovčín, R. Tiller a Žůrek po 3.

27. 4. Bystřice pod Hostýnem, dorost – Zlín 26:45 (15:22)
Naši dorostenci se utkali s vedoucím týmem soutěže a plně se projevily naše nedostatky jako neproměňování šancí a technické chyby, ze kterých pak padají branky do naší sítě. Pochvala patří jedině Petrovčínovi s 11 brankami.

27. 4. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Holešov 12:9 (4:2)
V žákovském derby měli převahu domácí hráči, přestože v první půli nevyužili dva sedmimetrové hody, byli lepším týmem a dokázali zvítězit. Branky: Mozola 4, Navrátil 3, Matela a Strava po 2.

27. 4. Bystřice pod Hostýnem, starší žáci – Zubří B 28: 27 (16:12)
Velmi dramatický zápas v oslabené sestavě, přesto poločasové skóre vyznělo jasně pro nás. V druhém poločase už docházely síly našim hráčům, protože pět hráčů mělo v nohách zápas za dorost. Vůlí a bojovností ale dokázali dotáhnout tento velmi pohledný zápas do vítězného konce. Nejlepší hráči: Matyska, Hubík a brankář Šimek. Branky: Matyska 13, Hubík 10, Kaňa 4.

27. 4.  Bystřice pod Hostýnem, muži B – Lesana Zubří 28:32 (15:15)
Zbytečná prohra našeho záložního týmu. První pole naprosto vyrovnané síly, ale soupeř chtěl více a ve druhé části překvapil drtivým nástupem. Dostal se do tříbrankového vedení, naši hráči nestačili zareagovat včas a ztrátu už jsme v druhé části nesmazali. Za B tým nastoupilo 10 hráčů se zkušenostmi z A týmu. Nejvíce branek: Tiller J. 6, Vaclach 5, Doležel a Hradil po 4, Salvet a Ryška po 3.

3. 5. Litovel – Bystřice pod Hostýnem, muži A 30:22 (14:7)
Už v prvních 15 minutách si domácí vytvořili rozhodující sedmibrankový náskok, který dokázali udržet po celý zápas. Naše snaha snížit tento brankový náskok přinesla nepřesné přihrávky a špatně vyhodnocené střelecké pozice. Přestože jsme prohráli, pro celý tým pochvala od trenéra za bojovnost. Litovel mohla slavit historický postup mezi házenkářskou elitu. Nejvíce branek: Dobeš, Zbránek a Kovařík.

3. 5. Litovel – Bystřice pod Hostýnem, dorost 39:24 (20:10)
Náš dorost nastoupil značně oslaben, odjížděl s osmi hráči. Zápas tak byl rozhodnut už v prvním poločase. Nejvíce branek: Petrovčín T. 11, Matyska 4, Hubík, Lang a Měchura po 3.

3. 5. Uherské Hradiště – Bystřice pod Hostýnem, muži B 24:22 (9:9)
Po nerozhodném poločase jsme prohráli o dva góly.  Hrálo jen  9 hráčů, mužstvo se drželo velmi dobře. Nejvíce branek: Hradil 8, Gábriž 6, Totek 3.
Minižáci C se zúčastnili turnaje v Rožnově pod Radhoštěm. Utkali se se sedmi soupeři. Náš tým se skvělými výkony probojoval až do finále, které bylo velmi dramatické, a vybojoval skvělé 1. místo. Nejlepšími hráči byli Š. Popelík a V. Matela s 25 brankami a M. Heryán se 14 brankami.

11. 5.  Bystřice pod Hostýnem, muži A – Chodov 31:18 (16:8)
Rozloučení u A mužstva s letošní sezonou vyšlo perfektně. Na domácí palubovce za účasti našich věrných fanoušků jsme si hladce poradili s třetím týmem tabulky a uhájili tak sedmou příčku. I přes zranění brankařské jedničky, již nahradil výborný Vašina, jsme jako celek podali skvělý výkon. Rozhodnuto o výsledku bylo už v prvním poločase, ale přesto naši hráči nenechali nic náhodě, druhý poločas výkonnostně nevypustili a dál se snažili ještě navýšit skóre. Velmi dobrý zápas odehrál Vaclach. Pochvala pro celý tým za styl hry v posledním zápase, i když sedmá příčka je trochu zklamáním. Pracovní a studijní povinnosti, což se projeví i u super hráčů. Cíl pro příští sezonu je jasný – zvýšit účast na trénincích, i když to není jednoduché. Pevně věříme, že se budou všichni snažit, aby tento problém byl minimalizován. Branky: Zbránek 7, Vaclach 6, Salvet 5 a J. Tiller 4.

1. 5. Bystřice pod Hostýnem, dorost  –  Sokolnice 29:33 (16:13)
Poločasová výhra našeho týmu byla zasloužená a dobře zachytal Maitner, střelecky se dařilo Petrovčínovi s 10 brankami a do vyloučení Měcháčovi s 5 bankami. Bohužel se obrázek zápasu v druhém poločase změnil a domácí  kladný výsledek neudrželi. Zbytečná vyloučení nás možná připravila o výhru.

1. 5. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Lesana Zubří 7:22 (4:11)
Jednoznačné vítězství hostujících dívek, které byly herně a fyzicky velmi vyspělé, ale také větší a silnější.

1. 5. Bystřice pod Hostýnem, starší žáci – Zlín B 28:27 (15:12)
Zápas starších žáků byl velmi vyrovnaný a dramatický. Vedení stále přecházelo z jedné strany na druhou. Hosté v závěru zápasu finišovali, ale  domácí si  už vítězství nenechali vzít.
Velmi dobrý výkon předvedl Šimek v brance, Matyska s 12 brankami, Kaňa s 8 a Hubík se 4 brankami.

Alice Ottová



Design By Macik