Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Beseda poradí, co s neúspěšným nákupem

Místostarosta města Jiří Ott srdečně zve občany na besedu s  europoslankyní MUDr. Olgou Sehnalovou, MBA, a vrchním radou ČOI Ing. Zdeňkem Krulem. Beseda na téma ,,Neúspěšný nákup. Co teď?“ se uskuteční 6. března 2015 ve Společenském domě Sušil.

Beseda poradí, co s neúspěšným nákupem

Pokud si pořídíte věc či službu, s níž po nákupu nejste spokojeni, nabízejí české zákony řadu možností, jak si s nepovedeným nákupem poradit. Přesto o nich mnoho spotřebitelů neví nebo je neumí správně využívat. Jak reklamovat zboží či službu, jak vracet zboží a nepřijít o peníze či jak postupovat při změně obchodních podmínek. To vše se dozvědí účastníci besed, které pořádá poslankyně Evropského parlamentu MUDr. Olga Sehnalová, MBA (ČSSD, S&D).

„Kdo z nás někdy nelomil rukama nad nákupem, který se nám nepovedl, a nepřemýšlel, co dělat? Mávnout rukou a smířit se s tím, že zboží je zmetek a služba má daleko od toho, co bylo v reklamě slibováno? Nebo se sebevědomě domáhat svých práv, pokud tedy víme, jaká jsou? Jsem pro druhou možnost, protože jsem si sama vyzkoušela, že pokud se nám něco nelíbí, je lepší se ozvat. A o tom, JAK se ozvat, jsou naše besedy, které budu opět pořádat pro veřejnost v různých městech Zlínského a Olomouckého kraje," vysvětlila europoslankyně Sehnalová.

V Bystřici pod Hostýnem se beseda s názvem "Neúspěšný nákup. Co teď" uskuteční 6. března od 9:30 ve velkém sále Společenského domu Sušil.  Účast  je zdarma, vítán je každý, kdo se chce o dané problematice dozvědět více.
  Zájemci se naučí nejen rozpoznat možná rizika při nákupu i po něm, ale i to, jak nepovedený nákup vyřešit. Besedy pod vedením vrchního rady České obchodní inspekce Ing. Zdeňka Krula pokryjí i nejrizikovější oblasti, jako je nakupování na internetu či po telefonu.
 
Celkem se od února do května 2015 uskuteční pět těchto setkání. První se konalo v únoru v Tovačově, další proběhnou v Prostějově, Bojkovicích a v Hluku. Navážou na tradici vzdělávacích seminářů o nekalých obchodních praktikách, které Olga Sehnalová úspěšně pořádala v předchozích letech.
-red-



Design By Macik