Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Koncert bývalých žáků Jarmily Schuskové

Nestává se příliš často, aby bývalí žáci přijeli do své školy ukázat, jak po letech ovládají svůj hudební nástroj. Rádi je posloucháme např. při výročích školy, na koncertech Jak roste muzikant nebo při velice atraktivním vystoupení Hraje celá rodina.


Žák a učitel nebo třeba Jako kdysi – i tak by se mohl jmenovat koncert uskutečněný na začátku prosince loňského roku. Současní a bývalí žáci jím vyjádřili poděkování své učitelce Jarmile Schuskové. Není divu: vždyť pod jejím vedením už desítky absolventů získaly dobré základy hry na flétnu a  obohatily uměním život sobě i jiným. Mnozí její žáci získali ocenění  v ústředních kolech celostátních soutěží (Uničov, Vysoké Mýto, Liberec, Kladno). Kromě nich připravila ke studiu na konzervatoři osm žáků, ze kterých se později stali pedagogové v základních uměleckých školách a na  konzervatořích. Zkrátka, dobrý strom nese dobré ovoce.


Pestrý koncert, ve kterém se střídaly především malé soubory a dua, gradoval Serenádou G dur  Maxe Regera s I. Kundrátovou a jejími brněnskými hosty.  Na závěr v populárním Malém černouškovi Clauda Debussyho spojily své síly všechny flétnistky večera Alena Bártová, Kristýna Fojtů, Petra Hanáková (Hošťálková), Martina Hlavizňová, Ivana Jašková, Iveta Kundrátová, Petra Smílková, Tereza Vondráková (Hlavizňová), Kristýna Vylíčilová a Jana Zicháčková.


„Koncert mluvil za nás všechny, kdo tady stojíme. Hrajeme – některé pro radost, jiné se tím živí, některé u muziky zůstaly, některé dělají něco úplně jiného. Všem nám ale paní učitelka předala lásku k flétně a myslím, že si ji uchováme po celý život,“ děkovala za všechny flétnistky Iveta Kundrátová.

Petr Hlavizňa



Design By Macik