Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Partnerské lyžování

Od poslední návštěvy našich přátel ze Salzkotten v Bystřici pod Hostýnem v říjnu 2014 jsme se nemohli dočkat dalšího společného setkání. Hned na počátku nového roku jsme uspořádali  našem první společné partnerské lyžování v Krušných horách – Erzgebirge.  


V zamluveném penzionu Na Faře v horském městečku Boží Dar jsme zažili od 2. do 6. ledna 2015 pravou českoněmeckou partnerskou atmosféru. Třicetičlenná smíšená výprava lyžařů vyzkoušela jak české sjezdovky na nejvyšším vrcholu Krušných hor Klínovci (1 244 m), tak i šest kilometrů vzdálený německý skiareál Fichtelberg.


Sněhové podmínky byly velmi dobré, tak jak to k horám patří. Večerní společně strávený čas při kytaře a moravské slivovici opět prolomil jazykové bariéry a utužil vzájemné dlouhotrvající přátelství mezi oběma městy.
Velké poděkování patří Vlaďce Bělíkové a Mirce Veverkové, které připravovaly po celou dobu pobytu pro všechny hodnotnou stravu, a Klausi Adrianovi s Inge a Philippovi Arens s Miriam za organizaci německé výpravy ze Salzkotten.

 
Jsme rádi, že se našemu spolku podařilo lyžovačku uskutečnit a že se povedla. Už se všichni těšíme na další pokračování v roce 2016.                                
 
Za Spolek partnerství Bystřice pod Hostýnem – Salzkotten, o. s.
Stanislav Malant, předseda



Design By Macik