Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Denní stacionář pro seniory nabídl v roce 2014 aktivity pro veřejnost

Rok 2014 přivedl k nám do stacionáře nové tváře, návštěvníky „AKTIVIT“, kteří se o programu dozvěděli z místního rozhlasu nebo propagačního letáku. Každý měl možnost si vybrat z předem naplánovaných akcí podle svého zájmu. „AKTIVITY“ byly prvotně představeny na Dnu charity, kde vedoucí stacionáře všechny srdečně zvala na jejich zahájení  besedou o putování za Sv. Václavem do Staré Boleslavi. Tím nás provedla paní Karla Studená. Velkou pomocí pro nás bylo zapůjčení dataprojektoru firmou Raab Computer, díky kterému jsme si mohli všichni prohlédnout fotografie z cesty a tak alespoň virtuálně absolvovat pouť.


„AKTIVITY“ stacionáře probíhaly každé úterý s různými tématy. Ve výtvarném ateliéru jsme pracovali a rozvíjeli našeho kreativního ducha a při besedách jsme cestovali po různých místech nebo se dovídali zajímavosti ze života.
V říjnu jsme si s PharmDr. Marií Vylíčilovou povídali o prevenci nachlazení a akci jsme spojili s ochutnávkou našich bylinných čajů a zázvorovo-medového sirupu s citronem. V ateliéru jsme tvořili podzimní dekorace na stůl.
Listopad jsme zahájili tematicky výrobou prostírání s dekorem listů, které si každý odnesl domů ke zkrášlení svých domácností. Na adventní čas nás připravila Vendula Stellová, která nám přišla ukázat různé adventní vazby a měli jsme tak možnost se nejen inspirovat, ale i si vyzkoušet výrobu adventního věnce. Vánoční pohoda na nás dýchla při koncertu žáků ZUŠ Bystřice pod Hostýnem, kteří nám pod vedením MgA. Magdy Čáslavové zahráli na flétny v doprovodu kláves. Poslechli jsme si i netradiční pojetí vánoční hudby v různých žánrech.


Návod na vánoční dárek vyrobený doma jsme nabídli všem návštěvníkům přípravou pečeného čaje. V prosinci jsme navázali na vánoční pohodu a připomněli si, jak je důležité si před Vánocemi udělat čas i na sebe. Před Vánocemi nastal ten pravý čas se naladit na vánoční notu, a tak jsme všichni společně nazdobili stromeček, zazpívali koledy a zavzpomínali na časy minulé. Trochu dětské radosti nám přinesly děti za ZŠ Chvalčov, po jejichž vystoupení jsme slavnostně rozsvítili náš stromeček a Vánoce ve stacionáři mohly začít.


Chtěli bychom poděkovat všem, kteří nás podporují svou návštěvou, zapůjčením techniky a sdílením svých zážitků nebo znalostí. „AKTIVITY“ pokračují i v roce 2015, leden už je za námi, a tak vás všechny srdečně zveme na únorový program. Vezměte s sebou známé a přátele a přijďte prožít příjemné dopoledne plné aktivity nejen u kávy nebo čaje.

L. Kupková



Design By Macik