Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



KNIŽNÍ NOVINKY V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ

„Nechce-li severňák v únoru váti, v dubnu se to musí přec jenom státi.“ Český název měsíce února je odvozen od toho, že se v tuto dobu při tání ledu ponořují ledové kry na řekách (únor = nořiti se). Našim čtenářům přeji, aby se ponořili do skvělé knihy. Možná to bude některá z novinek ve fondu knihovny.

Beletrie

Bauer, J.: Jihlavský zlý duch. Detektivní román z doby Václava IV.
Formanová, M.: Případ Pavlína. Dramatický příběh světoznámé české modelky a jejích rodičů – rodiny rozdělené sovětskou okupací.
Júsufzaj, M.: Já jsem Malála. Příběh rodiny zasažené globálním terorismem. Příběh dívky, jež bojovala za vzdělání a kterou postřelil Tálibán.
Murakami, H.: Podivná knihovna. Povídka o chlapci, který se ztratil v záhadném bludišti pod místní knihovnou a po návratu domů zjišťuje, že nic už není tak jako dřív...
Pawlowská, H.: Ulovila jsem ho v buši. Nová kniha povídek o tom, že není nic krásnějšího, než když i slonům dojetím nad vaší láskou padají choboty, a že není nic směšnějšího, než když se v Africe vášnivě zamiluje zralá, velká, bílá žena…
Vejměnková, E.: Růžové moře. Křehká milostná novela z Toskánska představuje první knihu bývalé herečky dnes i psycholožky Evy Vejmělkové.
Vlková, S.: Najít světlo ve tmě. Hledání cesty zpět do života po ztrátě blízké osoby.

Naučná literatura

Budinský, L.: Šílenství slavných. Kniha přestavuje výběr pětaosmdesáti osobností z celého světa, které spojuje postižení psychickou chorobou – šílenstvím.
Diamond, S.: Jak vyjednat víc. Autor představuje dvanáct vyjednávacích strategií a informace předkládá takovým způsobem, abyste je dokázali použít v praxi.
Herodek, M.: Tablet pro úplné začátečníky. Kniha se zaměřuje na praktické využití tabletu v nejrůznějších scénářích, to vše krok za krokem bez zbytečných detailů.
Janáčková, L.: Muži chtějí potvory. Rady a tipy k získání sebedůvěry, k dosažení pracovního úspěchu, ale především návod, jak by měly ženy postupovat krok za krokem při hledání budoucího partnera.
Krajina pro let stvořená. Historie a současnost létání v Bystřici pod Hostýnem. Kniha z Edice Zpravodaje města Bystřice pod Hostýnem sestavená na základě textů Josefa Voltra a vzpomínek pamětníků.
Novák, J. A.: Utajené osobnosti českých dějin. Kniha nabízí životní příběhy významných postav světa vědy, techniky a podnikání, díky nimž se naše země stala průmyslovým srdcem Evropy.
Novák, T.: Jak (ne)rozumět emocím stárnoucích rodičů. Kniha vám poradí, že jestli chcete přežít, musíte myslet především sama na sebe a že nejste jediná v této situaci.
Plešinger, V.: Amazonie a řeky příběhů. Sedm kapitol, sedm příběhů odvážných mužů a žen, čtenáře provede historií dobývání ryzí džungle.

Knihy pro děti

Funnell, P.: Štístka – nové hříbátko. V poutavých příbězích o koních se dozvíte všechno, co jste kdy o koních chtěli vědět.
Hallinan, P. K.: Chovej se zdvořile. V knížce určené těm nejmenším se děti pomocí půvabných obrázků a doprovodných veršů seznamují s tím, co znamená zdvořilost.
Knapman, T.: Ve službách krále. Tato knížka přenese čtenáře do středověké Anglie, kde se stane jedním z králových rytířů. Podaří se mu pomocí znalostí z historie a bystré mysli zvítězit v turnaji, zachránit krále a dobýt hrad?
Nordenstorm, L.: Arne syn náčelníka. Historická fikce přibližuje život Vikingů a příchod křesťanství.
Procházka, V.: Kameny a říše permoníků. Knížka zábavnou formou seznamuje děti se světem hornin a minerálů.
Sedláčková, I.: Zábavné tvoření pro české děti. Návody na zhotovení jednoduchých rukodělných výrobků, skládačky z papíru, pomlázka nebo věneček z květin, létající drak, adventní věnec atd.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .
JaRo



Design By Macik