Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Hráli a zpívali pro „Malé mimi“

Bystřická ZUŠ připravila v čase předvánočním charitativní koncert. Připojila se tak ke krajským základním uměleckým školám, které podpořily projekt „Malé mimi“. Ten má pomoci rodičům předčasně narozených dětí vybudováním specializovaných pokojů pro společný pobyt už od narození.


Návštěvníci koncertu nejprve zhlédli dokument z novorozeneckého oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Projekt pak osobně představila pediatrička MUDr. Ludmila Vápeníková. „Chceme vybudovat tři pokoje pro maminky a tatínky, kde by byly hospitalizovány právě děti předčasně narozené, tak aby maminka byla čtyřiadvacet hodin u svého miminka a zdravotnický personál jen dohlížel. Součástí projektu je také pokoj pro pět maminek, jejichž nezralé děti ještě nedosáhly tak dobrého stavu, aby mohly být samy s maminkou v pokoji s inkubátorem.“


Adventní koncert zahájila malá klavíristka. Na třeťačce Marušce Vaňharové nebyla tréma znát, i když popletla nějakou tu notu. Pro mnohé hudebníky byly výkony před živým publikem úplnou premiérou. Předvedli krátké etudy i vyspělejší kusy. Jako host vystoupil dětský pěvecký sbor Vrabčáci z bystřické ZŠ T. G. M. Na závěr se všichni účinkující spolu s diváky připojili k akci „Česko zpívá koledy“.   
Adventní charitativní besídka vynesla 2.875 Kč.

Eva Mikešková



Design By Macik