Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Koncert jako vánoční dárek

První charitativní koncert na podporu a zkvalitnění života onkologicky nemocných dětských pacientů se uskutečnil 12. prosince 2015 v  loukovském kulturním domě. „Nelze slovy popsat skutečně nádhernou atmosféru, nadšení diváků a skvělé výkony všech účinkujících. Tleskal jim do posledního místa zaplněný sál,“ říká Ing. Antonín Zlámal, starosta obce Loukov.


Koncertu předcházely charitativní sbírky, které se konaly od 1. do 12. prosince 2015 v sedmnácti obcích regionu –              v  Loukově, Bystřici pod Hostýnem, Vítonicích, Osíčku, Komárnu, Kunovicích, Loučce, Brankách, Poličné, Všechovicích, Kelči, Rouském, Skaličce, Malhoticích, Rajnochovicích, Podhradní Lhotě a v Holešově. Do 38 pokladniček, které byly rozpečetěny právě na koncertu, se vybralo 60.607 Kč, na dobrovolném vstupném pak ještě 14.962 Kč. Celkem 75.569 Kč mohli tedy pořadatelé předat 23. prosince 2015 Klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice v Brně.


Iniciátorkou celé akce byla Pavlína Blahová z Loukova, mimo jiné výborná zpěvačka, která v programu také vystoupila. „Loni o Vánocích jsme na dětské onkologii v Brně udělali radost sbírkou plyšových hraček a Kinder-vajíček. Rozhodla jsem se proto, že v letošním roce pro ně uspořádám vánoční charitativní koncert a také finanční sbírku. Mám radost, že se to povedlo.  Odezva v obcích byla veliká, proto bychom rádi udělali z charitativního koncertu předvánoční tradici. Chtěla bych poděkovat všem, kteří svým příspěvkem podpořili radost nemocných dětí v době vánoční,“ říká Pavlína Blahová.
Pořadatelé už mají i termín pro další koncert. Uskuteční se v Loukově 10. prosince 2016.
-red-



Design By Macik