Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Od Martina po Silvestra

Dobrých vánočních pořadů není nikdy dost, obzvláště pokud se na nich podílejí děti. A k nim patřil v závěru loňského roku i program nazvaný Od Martina po Silvestra – představení žáků hudebního, výtvarného a literárně-dramatického oboru bystřické ZUŠ.


Pořadem provázela podařená trojice z „dramaťáku“. Předvedla kvalitní moderátorské výkony, poradila si i s neposlušným mikrofonem. Mluveným slovem zaujal zejména Tomáš Omelka. Trochu poučení, trochu zábavy, ale především hodně dobré muziky nabídl vánoční program pojatý jako procházka adventním kalendářem. Jednotlivé výstupy věnovali pedagogové svátkům svatého Martina, přes Kateřinu, Mikuláše až po Silvestra. Tleskalo se žesťovému kvartetu, triu příčných fléten, klarinetistům, houslovému souboru. Nově se představil Pěvecký sboreček hudební nauky a Instrumentální soubor C dur.


„Adventním kalendářem jsme se prolistovali až k novému roku. Přejme si, aby byl šťastný, a hlavně zdravý, a pak bude jistě i úspěšný,“ popřála v závěru ředitelka ZUŠ Pavla Caletková. Pozvala na pódium sboristy a hráče na žesťové nástroje k poslednímu společnému vystoupení. „Berte to jako trénink na Štědrý večer. Když jsme v základní umělecké škole, zadám vám jako domácí úkol zazpívat aspoň dvě koledy u stromečku,“ vyzvala s úsměvem publikum.

Eva Mikešková



Design By Macik