Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zimní melodie v Hlinsku

Zima nám i přes svou zdánlivou nevlídnost a ospalost nabízí radost, lásku a velké množství lidových obyčejů patřících k vánočním svátkům. Vánoce, nejkrásnější svátky v roce, si připomněli návštěvníci na čtvrtém sousedském setkání, které se konalo ve čtvrtek 17. 12. 2015 v kulturním domě v Hlinsku pod Hostýnem. Setkání uspořádala místní knihovna a osadním výbor v rámci grantu „Čtvero roční období na dědině“.

Plamínky svíček, vůně jehličí, ovoce, medu a perníčků navodily tu správnou sváteční atmosféru, která doprovázela vernisáž výstav K. Weidlicha „Domovina“ a V. Demkové „Obrázky“. Vedle voňavé výstavy vánočních perníčků si návštěvníci mohli vzít návod na štědrovečerní magii a zkusit si jako za dávných časů přečíst, co je čeká a nemine. Vánoční náladu připomnělo oku i chuti lahodící cukroví napečené sousedkami a ochutnávka medu místních včelařů.
Sousedské setkání navštívili se svým novoročním přáním také představitelé města – starosta Zdeněk Pánek a místostarosta Jiří Ott. Zimní melodie a vánoční koledy v podání hudební skupiny KIKS BRASS umocnily krásu vánočního času. Přejeme všem pohodový nový rok 2016.
                                                                                                   
Za osadní výbor Stanislav Samson



Design By Macik